Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Güzel gelişmeler oluyor

Güzel gelişmeler oluyor
 

Ak Parti 3.Kongresinden Bir Kare


Önümüzdeki yıl mart ayının sonunda yapılacak genel yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmak isteyen isimler partilerine aday adaylığı için başvuruda bulunmaya devam ediyor.
Şu ana kadar adayını resmen açıklayan parti, Milletçi Hareket Partisi oldu. Adayı da Bilal Şimşirgil.

Şimşirgil, Boyabat dahil büyükşehirlerde sivil toplum örgütlerinin tertip ettiği sohbet ve etkinlikleri ihmal etmiyor. Her toplantıya iştirak edebilmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. İstanbul'daki Boyabatlılarla kurduğu iletişimi daha yüksek seviyelere çıkartma arzusu içerisinde olduğu bilgisini alıyoruz.

Bayram öncesi partisi istişare toplantısı yaptı. Çok verimli geçtiği bizlere aktarıldı. Bu tür faaliyetlere ara vermemeleri, sıklıkla yapmaları menfaatlerine olacak.

DP'nin adayı olarak açıklanan Hasan Kara, bayramlaşma töreninde partilileriyle bir araya geldi. Seçim çalışmalarına esnafları tek tek ziyaret ederek başladığı söyleniyor.

CHP'nin adayı Hüseyin Atıkara, partisinin düzenlediği bayramlaşma programında ilk defa öne çıktı. Kendisini tanımayan yoktur, ancak tanıtıma en çok ihtiyacı olan isim olarak görüyoruz.

Saadet Partisi teşkilatı hâlâ beklemede. Böyle devam ederse aday çıkartmaması sürpriz olmayacak.

İlçede aday adayı enflasyonu yaşayan tek bir parti var; o da AK Parti. 7 kişi aday adaylığı için isimlerini duyurmuş olsalar da, şu ana kadar resmi olarak müracaatını yapan iki kişi olduğu İlçe Başkanı Nuri Mehmet Kara tarafından açıklandı. Partisinin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ermiş bile adaylık için başvuruda bulunmamış. Aday adaylığı için isimlerini duyuran memurlar müracaat etmek için neyi bekliyorlar. Ya da kimi?

Sinop Milletvekilimiz Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı partisinin bayramlaşma merasiminde sekiz-dokuz kişinin adaylık için kendisini ziyaret ettiğini söylemiş. Gazeteci arkadaşlar haklı olarak diğer iki kişinin kim olduğunu soruyorlar. Boyabatlılar merak ediyor çünkü…

Sayın Dodurgalı o isimleri açıklar mı?

Kişisel düşüncem: Yeri ve zamanı gelmediği sürece o isimleri açıklamayacağından yana. Kendileri açıklarlarsa söyleyecek bi'şeyimiz olamaz. Bilakis memnun kalırız.

Bugünün şartları, önümüzdeki seçimin AK Parti başta olmak üzere tüm partileri zorlayacağa benziyor.

Şimdiye kadar isimleri açıklanan, önümüzdeki günlerde de diğer partilerin açıklayacağı isimler Boyabat'ta seçimlerin heyecanlı geçmesini sağlayacak. Adaylarının isimleri bunu işaret ediyor. Parti adaylarının isimlerine baktığınızda elbet bunu siz de görüyorsunuzdur. Çoğu Boyabat'ta uzun süre siyaset yapmış tecrübeli kişiler. Her biri diğerinden üstün yeteneğe sahip…

Asker çağına gelmiş gençlerin düğün salonunda düzenledikleri gecede bir araya gelen Mehmet Ermiş ile Bilal Şimşirgil'in aynı masada samimi sohbetleri diğer adaylara örnek olacak tarzda. Ülkemizde gelişen ve gelişmekte olan siyasi hareketlerden ne kadar haberdarlar bilemiyorum; farkında olmasalar bile gelecek adına bir arada bulunmaları sevindirici.

Siyaset artık, partilerin pozisyonlarına ve kutuplaşmalarına göre değil, işbirliği ve uzlaşma üzerinden yapılacak. Bunun işaretleri verilmeye başlandı. Ülkemizde güzel gelişmeler oluyor.

AK Parti, hem milliyetçi söylemi öne çıkarıyor, hem de alevi açılımını genişletmeye çalışıyor. CHP kendi içinde çarşafı benimsedi gibi; şimdi türbana yaklaşıyor. MHP, alevi ve Kürt vatandaşlarımıza yönelik açılıma girdi...

AK Parti, CHP ve MHP`nin bu arayışlarının temelinin iyi anlaşılması gerekiyor. Tüm bu arayışların, yeni yönelimlerin, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimle ve ileriki yıllarda yapılması muhtemel genel seçimlerle doğrudan ilgili olduğu söylentiler arasında.

Türkiye `normalleşme` yolunda hayati gelişmelere gebe.

Ertuğrul MEHMED

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..