Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '09

 
Kategori
Kadın Modası
 

Güzel kadın kendini sevendir

Güzel kadın kendini sevendir
 

Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır

Genel anlamda bunun doğru olduğunu düşünürüm. Bakımsız kadın, kilosuna dikkat etmeyen eline yüzüne saçına bedenine kıyafetine dikkat etmeyen özensiz kadındır. Buna, kendisine ve çevresindekilere saygısı olmayan kadın da denilebilir.

Güzel kadın olmak öyle sanıldığı gibi büyük paralar harcamak gerektirmez. Hep marka giymek, modaya uymak da gerektirmez.

Yapılacak şey çok basittir. Kendi tarzını oluşturmak. El alem giyiyor, el alem yapıyor, moda diye her gördüğünü yapmamak giymemek gerekir. Tarz sadece kendine yakışanı tercih etmektir.

Güzel kadın olmanın tek unsuru süreklilik içermesidir. Senede bir kere bakım yapmakla iş bitmez. Bazen havaya bazen de ruha göre her ay yenilenmek ister.

Bazı insanlar tanırsınız. 10 sene önce saçından makyajından tutun kıyafetine kilosuna kadar neyse 10 sene sonra da aynıdır hiç değişmemiştir. İşte o tip kadının gerçekten çok sıkıcı olduğunu düşünürüm. Şahsen etrafımda öyle insan görmeyi arzu etmem.

Kırmızı ruju ele alalım. Her yaş grubunun her tenin rengi midir kırmızı. Ya da her mekanın her kıyafetin. Veya tam tersi, kadın 60 yaşına gelmiştir hala parlatıcı pembe ruj kullanıyordur.

Böyle yazıyorum ama aslında makyaj işinden de fazla anlamam. Aklımın yoluyla hareket etmeye çalışırım. Aynaya baktığımda aklımla beğenim birleşirse ne ala.

Kısa süreli çılgınlıklar da hayatımıza renk katar. Absürd kıyafetler absürd tarzlar eğlenceli olabilir.

Güzel kadın olmak galiba kadının kendini sevmesidir. Zaten her şey önce kendini sevmekle başlamaz mı hep...

 
Toplam blog
: 112
: 790
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

İnsanın kendini anlatması ne zormuş. Bu bölüm blog yazmaktan bile zor geldi. 10 Temmuz 1963 doğumluy..