Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Güzel kasabam Karaağa

Karaağa Kasabası Konya ili Doğanhisar ilçesine bağlı şirin mi şirin bir beldedir. İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesiştiği bir coğrafi konumda olduğu için her üç bölgenin de iklim özelliklerini barındırır. Güneyinde Torosların bir kolu olan Sulltan dağları baştan başa uzanır. Kasabanın hemen çıkışında başlayan meşe ormanı biraz ilerleyince kendini balta girmemiş çam ormanlarına bırakır. Çam ormanlarının arasında geniş bir vadide yapılan Ketenlik Göleti kasaba tarımının su ihtiyacını karşılar. Güzel manzarası ve piknik alanlarıyla Akşehir ve çevresinden gelen piknikçiler balıklarını da tutarak güzel vakit geçiririler.

Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Hayvancılık son yıllarda izlenen ekenomik politikaların sonucu gittikçe azalmıştır. Yetiştirilen en önemli ürün buğdaydır. Ketenlik göletinin arazinin bir bölümünü sulaması nedeniyle son yıllarda sulu tarım gelişmeye başlamıştır. Bazı çiftçilerimiz sulama imkanlarıyla birlikte patates tarımına yönelmişlerdir.

Tarım arazizinin az ve parçalı olması nedeniyle kasaba gençleri çevre illere yerleşerek buldukları işlerle geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle bir zamanlar 5000 leri aşan kasaba nüfusu şimdilerde 2000 lere kadar düşmüştür. Halkın %80i herhangibir sosyal güvenliğe bağlı olarak maaş almaktadır. Kasabamızdan yetişen çeşitli kişiler yurdun dört bir yanında kamu görevi görmektedirler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında açılan ilkokul 1968 yılında ortaokulun da açılmasıyla kasabamız ve çevre insanının eğitimine büyük katkıda bulunmuştur. Daha sonra ilkokul ile ortaokul birleşerek ilköğretim okulu adını almış ve yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz 1999 yılında PİO, 2006 yılndan itibaren de YİBO olarak çevredeki öğrencilerin ihtiyacını karşılamaktadır.

Doğal güzellikleriyle kasabamız yurdumuzun cennet köşelerinden birisidir. Bütün kasaba yollarının kesiştiği Değirmen önündeki kahvehanelerin birinin önünde demli bir çay içmek bütün yorgunluğunuzu alır.

 
Toplam blog
: 4
: 1174
Kayıt tarihi
: 25.12.07
 
 

1957 Konya-Doğanhisar-Karaağa doğumluyum. İlköğrenimimi kasabam Karaağa'da tamamladım. Daha sonra İv..