Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güzel Köylü / İzleyiciler bu romantik komediyi tuttu!

Güzel Köylü / İzleyiciler bu romantik komediyi tuttu!
 

Star Tv.in romantik komedi türündeki, Gold Yapım’ın bu güzel dizisi, “Güzel Köylü” ü ben sevdim, izleyenler de sevdi. İlk iki bölümde reytinglerin birincisiydi. 3.Bölümde Fifa Dünya Kupası Arjantin-Hollanda maçı ilk sırada, arkasından her iki kategoride 2.sırada yer aldı.

Geçen bölümde başına gelen terslikler nedeniyle İstanbul’a dönmeye karar veren gül, tam köyden ayrılırken İstanbul’dan gelen eski sevgilisi Kaan ile arabası karşı karşıya gelir. Bu defa ona inat Güzelköy’de kalmaya karar verir. Bu karar en çok Cemal’i sevindirir. Zira Gül’ün arkasından boynu bükük baka kalmıştı.

Gül’ün gittiğini öğrenen Sultan ana yollara düşer, bu defa herkes onu aramaya çıkar.

Diş doktoru Kaan da köyde kalmaya, hatta yerleşmeye karar verir. Köy kahvesine gider, kendisini tanıtır, bu köye gönüllü diş hekimi olarak geldiğini söyler. Köy halkıyla tanışır.

Cemal, Gül'ü geri getiren sebebi sorar. Gül duygularım diyerek cevap verir. Bu cevap Cemal'in hoşuna gider, için için güler. Demek bize bir şans daha verdin, der. Hem Sultan Ana, hem de ben çok sevineceğiz.

Gül eve döndüğünde Sultan Ananın ilaç içtiğini, baygın yattığını görünce paniğe kapılır. Kahveye gider, Sultan Ananın bütün ilaçları içip, intihar ettiğini söyler. Eve döndüklerinde Sultan Anayı evde bulamazlar. Gül, benim yüzümden içti o ilaçları diyerek kendisini suçlar. Muhtar anons yapar, herkes Sultan Anayı aramaya çıkar.

Kamuran hastaneye giderken yolda kusar, tehlikeyi atlatır.

Gül Ablasını arar, köyde olduğunu söyler. Kaan'ın geldiğini dönmeyeceğini söyler. O sırada gelen Kaan ile kavga ederler. Gül, sana dönmeyeceğim, bu köyde yaşayacağım. Kaan da kalmaya kararlıdır. Gül bir anlaşma yapalım, ben seni tanımıyorum, sen de beni.

Cemal ile Gül de Sultan Anayı aramaya çıkarlar. Cemal Gül'ü elinden geldiği kadar teselli etmeye çalışır. O sırada Kamuran'ın eniştesi arabayı kullanmaktadır. Dönüş yolunda Sultan Ana önlerine çıkar. Araba yoldan çıkar, şarampole girer. O sırada gelen Muhtar Niyazi Sultan Anayı evine götürür.

Kazada bu defa Kamran'ın ayağı yalancıktan incinir. İş gene kır doktoru Cemal'e düşer. Zeytin yağı ile ovar. Kamran tam yerini söyleyemez. Cemal'in ayağını okşar gibi dokunuşları hoşuna gider, güler.

Muhtar Sultan Ana bulundu diye anonsunu yapar. Cemal Sultan Anayı evine getirir. Senin gidişine üzüldüğüm için içtim der. Gül Sultan Anaya dedesinin ismini sorar. Sultan Ana, o domuzun ismini ağzıma almam deyince, Cemal'in aklına kağıda yazdırmak gelir. Cemal Sultan ananın resmini görünce, yüzündeki beni birkaç sene önce aldığını söyler. Sultan Ana "Rifat" kocasının ismini yazar.

Gül de rahatlar, çok sevinir, Sultan Anaya sarılır.

Kaan, köy kenarında güzel doğa içerisine çadırını kurar. Burada kalacaktır.

Gül, ablası Nihal'e Sultan Ananın gerçekten nineleri olduğunu ve bu güzel haberi verir.

Sultan Ana da, iki torunu daha olduğunu öğrenince heyecandan bayılır. Cemal, kız Güzel Köylü oldu diye çok sevinçlidir. Gül'ün ablası Nihal, küçük kardeşleri Sude'yi de alarak Güzelköy'e gelmeye karar verir. Diğer taraftan Kamuran'ın kız kardeşi, Cemal'in kardeşi Celal'e baskı yapar, illa da Kamuran ile evlenmelerini ister.

Ekran Alıntısı.PNGgk3.1

Muhtar, Cemal ve köyün bilmiş delisi ile birlikte çay kenarında Mansur saz çalar, türkü söyler, alem yaparlar. Hep birlikte çalıp, söylerler. O sırada diş hekimi de sandalyesini kapıp, onlara katılır. Cemal söylenen şarkıdan etkilenir, "Orta boylu bir güzel vurgunum". Kendi kendine dalar gider. Cemal, sevip de kavuşamayanlar için Munsur'dan bit türkü ister. "Cemile'min gezdiği dağlar meşeli, haydi üç gün oldu ben Cemile'mden ayrı düşeli."

Ekran Alıntısı.PNGgk3.2

Cemal'in babası Hüsnü ince hesaplar peşindedir. Sultan Ananın torunu ile oğlu Cemal'in evlenmesini ister. Sultan Ananın malları da ona kalacaktır. Sultan Anaya gelir, mal paylaştırma işinden vazgeçmesini ister. Mallar senin torunun hakkıdır.  Biz çalışırız, idareyi torunun Gül yapsın der. Gül ben yapamam dese de Hüsnü yaparsın diye itiraz eder. Cemal var ya, her şeyi sana öğreti verir. Arkasından da yarın bir iş yemeğinde konuşuverelim.  Piknik yemeğinde ayrıntılarını konuşuruz.

Cemal'e kız kardeşi Hilal bir taraftan, erkek kardeşi Celal bir taraftan Kamuran ile evlenmesi için baskı yaparlar. Cemal olmaz bu iş diye geçiştir. Kamuran Cemal'den kabız ilacı ister. Piknik için otlu börek yapmasını istemişlerdir. Kamuran Cemal'e sen o otlu börekten yeme diye tembihler. Aldığı müsil ilacını böreklerin içine boca eder. Kamuran ablasına müsil ilacını gösterir. Abasının da pek hoşuna gider, dök bolca yesinler der.

Diş doktoru Kaan kahveye gelir, muhtara bugün köylünün bir ağız taraması, diş kontrolü yapmak istediğini söyler. Tamamen ücretsiz, dişler kontrol edecektir. Muhtar Niyazi muhtarlıktan anons geçer.

Seyir Tepesinde iş yemeğine Kamuran'ın babası Yusuf da gelir. Gelmeden kızının yaptığı börekten bilmeden yer. Sultan ana, Gül, Cemal herkes oradadır. Gül keçinin kesilmesini istemez.  Cemal yemez, kaş-göz edince Gül de yemez. Kamuran babasına sen yemeseydin, der. Kamuran benim hiç arkadaşım yok deyince Gül seninle yarın biraz konuşalım.

Ekran Alıntısı.PNGgk3.3

Sofrada ilk belirti Yusuf'dan gelir. Atlar traktöre tuvalet aramaya gider. Diş doktorunda sıra çoktur. Muhtara Cemal nerede diye soranlara, Cemal aşk yemeğinde der.

O sırada İstanbul'dan Nihal ve kardeşi Sude gelir. Taksiden kahvenin önünde inerler. Yusuf gelen kızlara siz kimsiniz diye sorar. Nihal, biz Sultan Ananın torunlarıyız. Sultan Ananın ev adresini sorarlar. Kahvenin önüne gelen Nihal ve kardeşi kalabalığı görünce şaşırırlar. Muhtar da Nihal'i görünce düşer bayılır.

Ekran Alıntısı.PNGgk3.4

Nihal cep telefonundan kardeşi Gül'ü arar. Sora neredeyse dağılmıştır, midesi ağrıyan sofrayı terk eder. Cemal'in babası Sultan Ananın üç tane torunu olduğunu öğrenince çok şaşırır. Ve 3.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNGgk3.5

Romantik komedi ekran karşısında hoşça vakit geçirmek isteyenler için harika. Geçmiş yıllarda Dürüye'nin Güğümleri ve Baba Ocağı tarzı bir dizi. Ve aynı yörelerde geçiyor. Konuşulan şive biraz abartılı olsa da, bu kadar kusur kadı kızında da olur, diyelim. Benim Aydın'ın komşu ili Muğla. Ben kendi yöre halkımızın konuşmalarını gülüyorum.

Gizem Karaca'nın pek role adapte olmadığını söyleyebilirim. Oyunculukta eksikliğini güzelliği ile kapatıyor Karaca. Berk Cankat role güzel adapte olmuş. Şiveyi de iyi beceriyor, kendinden de bir şeyler ekleyince sevimli halleri ona pek yakışmış. Zerrin Sümer, "Sultan Ana" karakteri olarak harikalar yaratıyor. her şeyi ben bilirim saf halleri de pek güzel. Muhtar Niyazi, Hüsnü, Yusuf karakterlerine de diyecek bir şey yok.

Gold Film'in "Güzel Köylü" dizisi sevildi. Seyirciler bu romantik komediyi tuttu. Yaz boyunca hep birlikte Star Tv. başında daha çok güleceğiz.

Allah hepinizi güldürsün, ne diyelim.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller İnternetten ve dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..