Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Turizm
 

Güzel memleketimizin güzel zenginlikleri..

Güzel memleketimizin güzel zenginlikleri..
 

Türkiyemiz!


Turizm denilince aklınıza gelen şey nedir? Durun ben tahmin edeyim; güneş, deniz ve kum...

Turizm kelimesi bir çok kavramdan oluşmaktadır. İçerisinde birçok türleri barındırmaktadır. Fakat aklımıza da ilk bu 3 kelime yani deniz, güneş ve kum kavramları gelmemelidir. Ülkemizde keşfedilememiş birçok zenginliklerimiz var; fakat biz bu ülkenin vatandaşları olduğumuz halde bu zenginliklerin farkında bile değiliz.

Bir çoğumuz mevsim yaza gelince hemen programlarını yapıyor. Programlarında ise; herşey dahil bir otelde denize, havuza girip gün boyu güneşlenmenin hayaliyle ayrıca otelin sunduğu eğlence faaliyetleri gibi zaman geçirici faaliyetlerden ibaret olmaktadır. Fakat bunları yine gerçekleştirerek gidilen bölgenin tarihi, kültürel zenginlikleri, yöreye ait kültürel lezzetleri keşfederek yine hem gezmiş, hem tatil yapmış hem de kültürümüzü genişletmiş oluruz.

Eğer biz bu ülkenin vatandaşları olarak sahip olduğumuz varlıkları öğrenerek; öğrenmekle de kalmayıp varlıklarımızı koruyarak gelecek nesillerin de değerlerimizi öğrenerek onları korumalarını sağlamış oluruz... Gelin biraz araşırma yapalım ve önemli bölgelerimizi hep birlikte keşfederek ülke turizminede katkıda bulunmuş olalım...
 
Toplam blog
: 4
: 370
Kayıt tarihi
: 13.08.10
 
 

Hacettepe Üniversitesi sanat tarihi öğrencisiyim. Burada tek bir konu hakkında yazılar yazmak yer..