Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '19

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Güzel Saçlar İçin?

“Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan,
İnsanlara iyilikle bak.
Eğer saçların güzel olsun istiyorsan,
Bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından.
İnce bir bedense isteğin,
Ekmeğini açlarla bölüş.
Ve güzel dudaklara sahip olmak için,
Sadece güzel sözler söyle..”

Audery Hepburn

50’li ve 60’lı yıllara damgasını vurmuş  bir oyuncu Audrey Hepburn ve onu  zarafeti, başarısı, güzelliği ve iyilikseverliği ile hatırlayanlar çoğunlukta. Arkasında böyle anlamlı sözler bırakmış. İyi ve güzel olabilmenin  ipuçlarını veriyor. Yürek güzelliği, hayata olumlu bakmak çok değerli bir özellik. Hayat tabi ki tozpembe değil. Olumlu bakış açısını yakalamak için de hayatın sorunsuz, tek düze, lay lay lom olması gerekmiyor zaten. Acıyı da yaşıyor insanoğlu, ölümü de hastalığı da. Bu duyguları  yaşamak çok doğalı. Mühim olan, o dipsiz sandığımız kuyuya düşünce kalkmayı başarabilmekte. 
 
Peygamber Efendimiz de ne güzel söylemiş; "Ya hayır söyle ya da sus" 
 
Hayır söylemek, güzel sözler sarf etmek hem bizim yüreğimizi onarır hem karşımızdakinin. Gönül almak, bir güler yüz tüm günümüzün iyi geçmesini sağlar. 
 
Aksi insanları oldum olası anlamamışımdır. Boşuna mı söylemiş Atalarımız "keskin sirke küpüne zarar " diye. Bu kadar negatif  olmaya, somurtmaya, sürekli söylenmeye, her fırsatta nasihat etmeye ne gerek var ki. Hem çevreni bunaltırsın, sen farkında olmadan çevrendeki insanlar senden kaçmaya başlar. Belki de kızın, oğlun, torunun, gelinin hatta eşin bile mecburen yanında olur. Şu kısacık dünyada insanları bu şekilde hissettirmek ne kadar gereksiz. Seninle birlikte olduklarında onlara, mutluluk, huzur, neşe ve rahatlık verebilsen keşke. Ne kadar güzel olur. Bunu biraz düşünsek ne de güzel olur.
 
 
https://fatmacanbulaterdem.wordpress.com/
https://mavianne.blogspot.com/
https://www.instagram.com/mavianne/
 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..