Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Güzel şeyler, aslında kötü müdür?

Güzel şeyler, aslında kötü müdür?
 

Güzel şeyler, güzeldir de zararlı mıdır? Yani zararlıysa, aslında güzel değil midir? Mesela; 70’inden sonra çıtır bir güzel kalp krizi sebebidir. Şimdi bu güzel faydalı mıdır yoksa zararlı mı? Ya da gülmek, endorfin hormonu salgılar, ama halk arasında “çok gülme başına iş gelir” derler. Öyleyse gülmek, güzel midir? Değil midir?

Mesala sağlığımızı korumak yada güzelleşmek adına bin bir türlü materyaller üretiliyor. Hepsi de oldukça çekici gibi görünüyor. Ama aynı zamanda pek çoğunun kanser yaptığı söylentiside dolaşıyor. Zaten son yıllarda bir kanser salgını peyda oldu. Eskiden insanlar ya” küt” diye giderdi, herkes “ecel” derdi. Yada ince hastalık olurdu (aslında beslenme yetersizliğinden ama adı aşk hastalığına çıkmıştı)Yani teknoloji gelişti gelişmesine ama hastalıklar da arttı.Yoksa aslında teknoloji değil de , üçkağıtçılık mı desek?

Hani tarlalar izinsiz ilaçlanıyor, gıda maddelerinin içerisine bilumum kimyasallar karıştırılıyor ya, ama suç teknolojinin ve zamanın oluyor. Oysaki zaman neyi değiştirebilir ki insanlardan başka? İnsanlar değiştikçe, fabrika atıkları vs. pislik, ozon tabakasının delinmesi, küresel ısınma derken; doğal olarak hastalıklarda çoğaldı. Çoğalıyor çoğalmasına ama bir o kadar da tedavi türü çıkmıyor değil hani. Yani derdi var, ama dermanı da mevcut.

Tabi dikkatimi çeken, uzmanlar için son zamanlarının popülerbir modası var. Görsel veya yazılı basına çıkıp” işte efendim şunu yiyin, şuna iyi gelir, şunu asla yemeyin” açıklamaları. "Tamam diyelim ki kabul ettik" Ama başka biri çıkıyor, “evet doğrudur onu yiyin, ama zararları da var ” diyor. Yani biri çıkıp ortaya bir tez atıyor. Diğeri çıkıp çürütüyor. Biz ne yapalım yiyelim mi? Yemeyelim mi? Diyetisyenlerde aynı farklı değil hani.

Yani bir madde hem çok faydalı, hem çok zararlı olabilir öyle mi? Yahu şu meseleyi aralarında çözseler de rayting uğruna bizi harcamasalar. Zira ben o maddeyi yada yiyeceği her neyse deneme yanılma yöntemi ile yerken ya ölürsem maazallah! Neyse ki Internet denilen bir şey var. Araştırma yapıp tüm verileri toplayıp, çarpıp, bölüp, eleyip buluyoruz. Yoksa bu uzmanlar bize genç yaşta başka dünyalar keşfettirecek.

Bundan tek bir sonuç çıkıyor. Güzel şeyler aslında kötüdür. Sigara, içki, gece hayatı, çikolata, tatlılar ve (70’ini geçenler için çıtırlar)

 
Toplam blog
: 18
: 920
Kayıt tarihi
: 18.05.07
 
 

1971 İstanbul doğumluyum. Evliyim, dört yaşında bir oğlum var. Her ne kadar şu an ev hanımı olarak g..