Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Güzel sözler... İşte bütün mesele bu!

Güzel sözler... İşte bütün mesele bu!
 

Güzel sözler söylemek lazım. Şöyle sözün en güzelinden. Karşındakinin yüreğini okşayan cinsten şahane sözler. Sözler öyle güzel olmalı ki, ağlasa da o anda baktığın gözler, gülmeli adeta. Bir ölüm acısına tesiri yoktur güzel sözlerin, bir de artık acıyı hissetmiyorsa dinleyen. Kalp karartılmadıysa heyecanlanır yürek. 

Bir güzel söz... Çok mu zor Allah aşkına. "Güzel" demek bile bir güzel sözdür aslında. Güzel hava, güzel çiçek, güzel araba, güzel ev... Ve en önemlisi; "güzel"in özünü tamamlayan en önemli isim tamlaması: "Güzel insan!". 

Bütün mesele bu aslında. Güzel sözler, güzel insandan çıkar. Güzel sözler, güzel insana söylenir. Güzel sözler, güzel sözle ödüllendirilir. Güzel olmayan, güzeli görmemek, güzeli duymamak ve güzele dokunamamaktır. En güzel olmayan da, güzele sahip olamamaktır. Her şeye rağmen güzel güzeldir. 

Hadi şimdi bi güzellik yap. İçinde güzel geçen her cümleyi daha bi farklı duy ve sıfatı güzel olan her varlığa daha bi farklı bak. "Güzel" kelimesi bile seni mutlu etsin. Her şeye rağmen güzelden ve güzellikten vazgeçme. Devam et güzele "güzel" demeye! Güzel olan senin olmasa bile..! 

(((Osman Genç))) 

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..