Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Deneme
 

Güzel Yurdumun İnsanı- 2

Güzel Yurdumun İnsanı- 2
 

Taraftar olur, takım tutar. Hem de ölümüne. Her şeyi yapar takımı için, küfreder, bağırır, başkalarına var olma hakkı tanımaz, gerekirse döverek haddini bildirir. Takımı bir yabancı futbolcu transfer ettiğinde ortalığı yıkar, havaalanına karşılamaya binlerle gider. Gözleri yuvalarından fırlar futbolcunun, yaşamında ilk kez omuzlara alınırken, havaya fırlatılırken. Eğer başarısız olup ta ayrılacak olursa bu futbolcu sekiz on ay sonra, bu kez kimse yoktur yanında havaalanında. Düşünmeden kendi mal varlığını, bas bas bağırır transfer döneminde sevdiği futbolcu için; ‘iki milyondan aşağıya imza atma’ diye. Cebinde yüz lirası vardır, ellisini maç biletine verir. Teknik direktör olur en iyi kadroyu kurar, hakem olur en doğru kararları verir maç boyunca. 

Sürücü olur, trafiğe çıkar. Bir bakarsın altındaki otomobil Ferrari olmuş, kendisi Schumacher, caddeler de Formula 1 pisti. Trafik işaret ve lambaları ise fani kullar için konulmuş aksesuarlar. Otomobile binince yaya diye bir şey tanımaz, çünkü kendisi doğduğundan beri araç içinde yaşam sürdürmektedir. Diğer sürücüler ve yayalar hakkındaki ince duygu ve düşüncelerini, büyük bir yetenekle, sürücü belgesini alıncaya kadar saklamayı başarmıştır ne yazık ki. 

Esnaf olur, tüccar olur, ticarete başlar. Kısa sürede köşeyi dönebilmek en büyük marifettir. Alırken de kazanmak ister, satarken de. Sattığı mal en iyisidir. Ya ‘kendisi de aynısını kullanıyordur’ ya da ‘ şimdiye kadar hiç şikayet gelmemiştir. ’En sevdiği hareket satıştan sonra çene sıvazlamaktır eski usul. Mümkünse malı satıp fatura, fiş düzenlememeyi yeğler, çok zorlanırsa yazar kasa fişi verir. Eğer değişik KDV oranlı ürünler satıyorsa, en sevdiği yazar kasa oyunudur düşük KDV’li fiş kesmek. Yüzde on sekiz KDV’li pasta alırsın, yüzde bir KDV’li hamur fişi tutuşturur eline örneğin. Dükkan kapatır camiye gider, dönüşte bıraktığı yerden devam eder. Hala depodaki odunu ıslatarak satar. İşine geldikçe Çin malını da alır satar çok kar etmek için, sahte içkiyi de. Kaçak çay, sigara paketleri de çıkabilir deposundan, sahte deterjan kolileri de. 

Milletvekili olur, meclise girer… 

Genel kanı böyle insanlarımızın da ne yazık ki olduğu ve büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu yönündedir. 

 
Toplam blog
: 56
: 651
Kayıt tarihi
: 06.12.10
 
 

Bornova Anadolu Lisesi ve Sbf mezunuyum. Üniversite yıllarımda başlayan çalışma yaşamım kısa bir sür..