Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güzelbahçe İncir Festivalinde, kesekağıtlarına konan tadımlık incirlerle davetiye çıkarıldı.

Güzelbahçe  İncir Festivalinde, kesekağıtlarına konan tadımlık incirlerle davetiye çıkarıldı.
 

Güzelbahçenin Başkanı, "Bardacık" güzeleri arasında


 

 

 

Ege festivaller beldesi. Her kafaya, her keseye uyar. Aniden parlar fikir. Karar verilir pır çırpıda. Enginarın halleri nicedir? Bu yıl rekolte yüksek. Aman elde kalmasın. Yapalım bir festival. Dağlar taşlar, kuşlar otlar börtü böcekler bol enginarlar yesin. Karpuzu öyle, üzüm bağbozumları öyle. Yapılmadık, bir tek maydanozun festivali kaldı. Onu da yaparız inşallah.

Bazı bazı düşünürüz.  Lahana, salatalıklardan ayrı olarak incirden, kirazdan da turşu yapılıyor aslında. Bunları göstermek, yaymak şimdiye kadar olmadı. Yapıldıkları ile kaldı. Dudak büktük, kirazın turşusu mu olurmuş diye.

EGE DENİLİNCE :Ama Ege deyince duracaksın. Kandıralı durmuyor yürümeğe devam ediyorsa, o da duracak.

Egeli ve Akdenizli, bildiğimiz incire “Bardacık” der. Ege, her şeyin ilkini  ortaya atan bir beldenin adı. Akdeniz ve Egenin mavilikleri ile iç içe geçmiş bir kıyı kentinin temsilcileriyiz. Ovamızdan bal da akar, dağlarımızdan da yağ.

Ege ve Akdeniz demek, sıcak bir gülüş, keyfine doyum olmayan mahalli lisanla yapılan bir sohbet,  kaynaşmak ve paylaşmak demek.

“İNCE” DEKİ İNCELİKLER:Güzelbahçe Belediye Başkanı  Mustafa İnce, düşündü, taşındı, “yapsak yapsak ne yapsak” diye. Sonunda buldu “ Şu incircilerin yüzünü güldürelim” dedi. Haberler salındı.

Matbaadan davetiye bastırılması gerekti.  Ona gerek kalmadı. Başkan İnce, ince” bir buluşla bunu da  halletti. Zira o, ince işlerin adamıydı. Hani film oynarken arada bir fragman gösterirler. Gelecek seferin oynayacağı filmden karelerdir onlar. İşte o misal Başkan İnce kesekağıtları hazırladı. İçine incirleri koydu. Al sana davetice. Ve onları gidecekleri yere topluca postaladı. Kimin masasına kondu. Birlikte  tadımlık incirler yendi, methiyeler düzüldü.

KESEKAĞITLARINI DAVETİYE YAPTILAR: Sonunda ne mi oldu? Ooooo,davetiyeler iBüyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan AzizKocaoğlu olmak üzere belediye meclis üyeleri ve bürokratlara dağıtarak ,16Ağustos'taki Payamlı Bardacık Festivali'ne bekliyoruzdenildi. Eh, bir nevi kese kağıtla canlı yayın bu. Kimsenin aklına gelmez.  O Mustafa İnce değil midir ki, herkesin denizi kendisine iken, o, bir deniz tutturdu, denizden peş peşe festivaller icat eyledi. Bir coşku yarattı. Öyle olmadı mı? Oldu tabi.

Eh oldu olacak, kırıldı nacak. Siyasetçi önünde mikrofon görür de dayanır mı? Parlayıverdi birden

MUSA ÇAM “YOK ÖYLE YAĞMA !: CHPİzmirMilletvekiliMusaÇamiseköylerimahalleyapanlardanbuhalkınhesapsoracağınıbelirterek,“Halk, ey siyasiler Türkiye’yi bu sıkıntılardan kurtarın diyor. Ülkenin çıkarı her şeyin önündedir. Herkes aklını başına toplamalıdır. Bu gidişat gidişat değildir. Halk 7 Haziran seçimlerinde siyasilere uzlaşın mesajı verdi. Ancak saraydaki zat, uzlaşmadan yana değil. Ülkede başkanlık sistemi istiyor. Sistemin değiştiğini söylüyor. Yok öyle yağma...” dedi.

GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI İNCE, FESTİVALİN EV SAHİBİ OLMAKLA BİRLİKTE FESTİVALİN KRALIYDI. PEK ÇOK DA KRALİÇE VARDI. AMA, BÖYLESİ BİR KRAL YAKIŞIRDI ELBET.

 

KOCAOĞLU KONUŞTU :  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “11 yıldır farklı bir belediyecilik yapıyoruz. Yasayla verilmiş görevlerimizin dışında yerelde kalkınma için 11 yıldır çalışıyoruz. Dünyada artık  kentler, bölgeler, havzalar yarışıyor. Yani her belediye başkanının, her yerel yöneticinin o kenti kalkındırmak için proje üretmesi, yatırım yapması gerekiyor. Biz de 11 yıldır bu anlayış içerisinde çalışıyoruz. Yarımada’nın kalkınması için bilimsel yollarla strateji planı hazırladık. Yarımada’daki ilçelerimizin kalkınması için tarımda, turizmde, hizmet sektöründeki değerlerini tespit ederek hazırladığımız projeleri hayata geçiriyoruz. Amacımız;  kentimizi kalkındırmak, insanımızın gelirinin, yaşam standardının artması. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımın, turizmin, kırsalın, kentin kalkınması için planlı programlı bir şekilde bütçesinden kaynak ayırarak seferber etmeye devam edecek” diye konuştu.

KİMLER VARDI ?  Festivale, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN GÜZEL BARDACIK ÜRETİCİSİNE ÖDÜL:  Bu arada engüzel bardacık yarışmasına 26 üretici katıldı. Jüri üyeleri gazeteci -yazar Sancar Maruflu, belediye meclis üyesi Mehmet Eren, Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Levent Alpat, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç ve Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Köy Koop. Gen. Merk. Yön. Kurulu Üyesi Mehmet Sever, yarışmaya katılan

Üreticilerin bardacıklarının tadına baktı. İriliği, rengi, tadı, aroması, dipçatlaması ve hastalıklı olup olmadığına bakılan ürünlerdeGüngör Dalyan’ın bardacıklar ıbirinci oldu. Volkan Aytekin’in ürünü ikinci,Özgür Gürcan’ın bardacıkları ise üçüncü oldu.Recep Sevim’e ise jüri özel ödülü verildi. Dereceye giren üreticilere ödül olarak altın dağıtıldı.

BAŞKAN  İNCE, ARAYA, KARA ÜZÜMÜ DENÜ DE SOKMAK İSTEDİ AMA,

BİR DOLU KASA İNCEİR. "HEPSİ SENİN Mİ" DİYENLER OLDU. NİYE OLMASIN.

BAŞKAN İNCE, HER DERDE DEVA

HER ŞEY BAŞTAN SONA KADAR, YARATILAN HAVANIN RUHUNA UYGUNDU...

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..