Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '15

 
Kategori
Resim
 

Güzelbahçe Ressamlarına pazarcılar, önce poz verdiler, sonra alışverişlerini yaptılar...

Güzelbahçe Ressamlarına pazarcılar, önce poz verdiler, sonra alışverişlerini yaptılar...
 

Başkan İnce, sosyal faaliyetlerin en önde gideni. Teşvikçi, takipçi ve estetik.


Ege’deki belediyelerimizin, sanata ve sanatçıya verdiği değer artık her kesimde biliniyor. Her belediye çeşitli el sanatları kursları açıyor. Buradan yetişenlere sertifika veriliyor. Ve ressamlar  becerileri ile ön plana çıkarak, ileride  kişisel sergiler açarak kazanç sağlıyor.

Son misalini bunlardan Çiğli Belediyesinde gördük. Onca kurslara kaydolan bir hanım, içlerinden en yatkın olan ressamlığı seçerek bugüne bugün Cemile Özbek, 9 ncu kişisel sergisini açmış durumda.

İzmir’in gözde belediyelerinden Güzelbahçe Belediyesinin, kursiyerleri, birer ressam olarak görücüye çıktılar ve sergilerini de pazaryerinin göbeğinde açarak  tablolarını sergileme fırsatı buldular.

Şimdi pazara gelenler, ilkten resim sergisini seyrediyor, sonra alışverişine devam ediyor. Ressamlar, bu arada pazarcılardan model olmak isteyenlerin de resimlerini de yapıyor.

Resim Atölyesi’nde eğitim gören amatör ressamlar Yaka Mahallesi Otantik Pazarı’ndaresim sergisi açtı. Pazara alışveriş için gelenler, önce sergiyi gezdi, ardından alışveriş yaptı. Pazar günü mahallenin meydanındaki sergiyi ilk gezenler arasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce oldu. Başkan İnce, resimleri tek tek inceledi ve başta hocaları olan Meriç çiftini ile ressamları kutladı.

       

BAŞKAN İNCA  (SAĞ BAŞTA,) HER BAKIMDAN SOSYAL FAALİYETLERİN EN ÖNÜNDE VE DESTEKÇİSİ OLARAK ÜN SALMIŞ GÜZELBAHÇEDE

         Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi Eğitmenleri Erol ve Prof. Dr. Atanur Meriç “Pazartesi ve perşembe günleri saat 10:00-17:00 arası çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 30 kişilik bir aile gibiyiz. Çalışma ortamımızdaki dostluk arkadaşlık resimlere de belirgin bir biçimde yansımakla birlikte son derece başarılı çalışmalar ortaya çıkarıyoruz. Resimlerdeki düşünce ve görüş özgürlüğünü yansıtıyoruz. Çalışmalarımızda daha çok doğayı işliyoruz ve Güzelbahçe bu konuda bize son derece yardımcı oluyor. Deniz, orman, balıkçı tekneleri işlediğimiz öğelerin önemli örnekleri arasında yer alıyor. Malzeme olarak yağlı boya, akrilik, ve sulu boya kullanıyoruz. Belediyemiz bize yer olsun araç olsun her konuda yanımızda yer alıyor. Her konuda bize yardımcı olan yanımızda olan belediye başkanımız Mustafa İnce’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

        30 ressamın 41 eseri pazara gelenlerin büyük beğenisini topladı.

        Pazarcıların ressamlarla  canlı performans göstererek ressamlara ilgi duyması da ayrıca bir güzellikti.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..