Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '15

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Güzelliğin 5 doğal yolu

Güzelliğin 5 doğal yolu
 

Paylaştığımız bu bilgilerin temel amacı cildi genç ve güzel tutmak. Uygulamada yaş kriteri önemli değil. Hatta 18-20 gibi çok erken yaşlarda doğal malzemeler kullanmaya başlayarak cildinizi genç kalmaya hazırlamalısınız. Yüzünüz, elleriniz, ayaklarınız ve tüm vücudunuz için en etkili yol, doğal tekniklerdir.

Tabiattan güzellik kazanmak sabır ister. Biraz emekle sizi rahatsız eden sorunlardan kurtulabilir, bambaşka bir cilde kavuşabilirsiniz. Önerdiğim yolları uygularken bazı soruları sormak istersiniz telefonla veya maille arayabilirsiniz.

Kırışıklık karşıtı Shea yağı

Güzellik endüstrisi için en eşsiz doğal yağlardan biri olan shea yağı, Afrika’nın bazı bölgelerinde vahşi doğada kendiliğinden yetişen Karite ağaçlarının meyvesinden elde edilir. Ciltte soğuk veya güneş gibi dış etkenlerle oluşan ince kırışıklıkları giderir. Kullandıktan sonra cildiniz ipek gibi bir yumuşaklık kazanır. Ayrıca kuru ve hassas saçlara nem verir ve kepeği önler, parlaklık verir.

Shea yağını gece yatmadan önce tüm yüze boyuna ve göz çevresine sürüp uyuyun. Saç için kullanımı basittir: Kafa derisine yedirerek, masaj yaparak sürüp, 20 dakika bekleyin. Uygulama sonrası doğal bir şampuanla iyice yıkamanız gerekir. Kuru ciltler için uygundur, yağlı tene sahip olanlar kullanmamalı.

Nar kabuğu ve nar yağı

Nar kırışıklıkları gidermek ve teni pürüzsüzleştirmek için görkemli bir zenginliğe sahiptir. Nar çekirdeği yağı cilde genç gücünü ve parlaklığını geri veren bir serum gibidir. Fakat narın kabuklarından da bir güzellik sıvısı elde edebilirsiniz. Küçük bir tencerede nar kabuklarını koyulaşana kadar kaynatın. Sprey özelliği olan bir cam şişe alın ve kaynattığınız suyu soğutup bu şişeye koyun, buzdolabında saklayın. Akşamları yüzünüze bu sıvıyı püskürtün. 2-3 dakika bekledikten sonra pamukla iyice silin ve tekrar sıkın. 20 dakika sonra cildinizi yıkayıp ve kurulayın, nar çekirdeği yağını sürüp uyuyun. Üç hafta her akşam bunuyaparsanız, çok güzel sonuçlar alırsınız.

Ayaklara bakım için kil, nane ve biberiye

Ayaklarınızın sığacağı bir kaba 4 yemek kaşığı kahverengi kil ve sıcak su ekleyin. Kili bulamaç haline getirin. İçine 4 damla nane yağı, 3 damla biberiye yağı ekleyin. Ayaklarınızı daldırın ve 10 dakika bekleyin ve yıkayın. Topukta oluşan çatlakları tedavi edececektir. Bir başka yöntem ise baldan yararlanmak: 2 yemek kaşığı papatyayı bir çaydanlık suda kaynatın. Suyu soğutun bir leğene alın. İçine 1 çorba kaşığı bal katın. 15-20 dakika bu suda ayaklarınızı dinlendirin. Kuru ayak cildine sahipseniz, ayrıca birkaç damla limon limon veya portakal yağı ekleyin.

Kuru incirdeki mucize

3 adet Kuru inciri blendırda çekin yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra ılık suyla iyice durulayın. Yüzünüze doğal bir nemlendirici sürün. İncir maskesi gözenekleri iyice açar, deriye nüfuz etmiş kirleri temizler. Fakat en önemlisi cildi gençleştirme enzimleri vardır içinde.

Gerginleştirici maske

Bu maske, kırışıklığa eğilimli kuru ciltlere uygulanmalı. Malzemeler: Yarım elma, bir kaşık kuru üzüm, 1 kaşık haşlanmış mercimek, bir kaşık haşlanmış soya fasülyesi, haşlanmış yarım havuç, yarım çay bardağı süt, bir çorba kaşığı gül suyu. Bütün malzemeleri blendıra koyun ve çekin. Karışımı bir kaba alın. içine 3-4 damla saf zeytinyağı ekleyin. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin ve ardından nemlendirici sürün. Haftada 2 kez yapacağınız bu maskeyle daha genç bir cilde sahip olacaksınız

Doğal denge o kadar mükemmel işliyor ki, şaşırmamak elde değil Tabiattaki bir takım özler, doğal enzimler cildin kendi ürettiği birçok gerekli maddeyi barındırıyor. Sormak istediklerinizi her zaman bize iletebilirsiniz.

Besininiz ilacınız, doğa dostunuz olsun.

 

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16

info@abtdogalurunler.com 

 
 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..