Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Güzelliğin getirisi olmalı; bu nedenle güzel olanların daha fazlasını istemeleri normal

Güzelliğin getirisi olmalı; bu nedenle güzel olanların daha fazlasını istemeleri normal
 

Siz ya da birileri akıllı oluşunuzun karşılığını almıyor musunuz? Kendi çabanızla mı akıllı oldunuz. Allah vergisi zekânız olmasa ne yapardınız? Yani akıllı olmanız sizin marifetiniz değil ki. Hani IQ’leri yüksek Aniştayn’nın ya da Edison falanın akıllı oluşlarının karşılığını alamadığını mı düşünüyorsunuz? Sizce itibarsız yaşamış, fakir ölmüş olabilirler mi?

Onlara yaratan akıl vermiş, ablamıza da güzellik vermiş; niye kıskanıyorsunuz altındaki mersedesi? Çopur Zeynep gibi eşeğe mi binseydi? Asıl adaletsizlik o zaman olmaz mıydı? Güzelliğinden hiç yararlanamayacaksa niye vermiş ki Allah? Sizin bazılarınızın zengin babalarınız var, tır gibi kamyonlarınızın önünde “Babam sağ olsun” yazıyor; bir şey diyor muyuz? Ahmet’in boyu uzun, avantaj; Mehmet güçlü kuvvetli, avantaj. Sarı Samiye’nin altın sarısı saçları hiç işine yaramasın mı? Valla kusura bakmayın, masallardaki prensi kendine koca yaparsa kıskanmaya hakkımız yok.

Genellikle güzelliği ön plana çıkan kişiler bu güzelliğini kullanarak bir şeyler elde edip bir yerlere geldiklerinde ulaştıkları yer hak edilmemiş olarak değerlendiriliyor. Neden hak edilmemiş? İyi koca alabilirim. Şarkıcı, oyuncu, televizyon yıldızı olur çok para kazanırım; yatım katım olur. Güzelliğin işe yaradığı yerlerde bazı işleri bana verirler, mevkii sahibi olurum. Ve bunların hepsi hak edilmiş kazançtır, kıskanmayın!

Güzelliği niye sana verdiler de bize vermediler? Gidin verene sorun. Piyangodan para çıkmış harcamayım mı?

Güzelliğin yaratan tarafından torpilli kullarına hak edilmemiş bir lütuf olarak verildiğini düşünenler haksızlık ediyorlar. Allah durup dururken cebinize bir avuç para koysa itiraz mı edeceksiniz?  Sizin bu hasetiniz değil mi güzeller tayfasından bazı hemcinslerimiz bu dünyada güzelliklerinin karşılığını alamıyor, heder olup gidiyorlar.

Güzellerin güzelliklerinin karşılığını almaları bir yana düşmanları da çok oluyor. Evrenin nazlı dilberleri Allah korumuyor, biz de sahip çıkmıyoruz, itin köpeğin elinde kalıyorlar. Güzellere kıyanları ah benim elime bir verseler! Aslında dünyamız onlar sayesinde güzel. Güzeller de yeryüzünün güneşi. Devletler kanunlarına ilave maddeler koyup güzellerin özel olarak korunmalarını sağlamalı.

Güzelleri her durumda affediyoruz ama zaten güzellerin kalbi de güzel oluyor. Ufak yaramazlıkları var ama ben şahsen ay yüzlü katil görmedim. Katiller genellikle suratsız oluyorlar. Hayatımda da bana kötü davranan bir güzel hatırlamıyorum. Ne istiyorsunuz elin gariplerinden ya! Güzellerin akıllı olmadıkları söyleniyor ama doğru değil; akıllısı da var, akılsızı da. Madonna’nın akılsız olduğu düşünülebilir mi? 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..