Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Güzelliğinizi Yansıtın

Kadın vücudunda estetik güzelliğine en çok önem verilen bölgelerden biri olan göğüsler, kadın kimliği ile pekişmiş ve dünya tarihinde bereket ve doğumun simgesi olarak görülmüştür. Meme güzelliğinin bu kadar önemsendiği ve göz önünde tutulduğunda da dolayı dünya üzerinde en çok uygulanan estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme ameliyatları genellikle göğüslerini küçük bulan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Meme büyütme estetik operasyonları bunun yanı sıra göğüsleri arasında asimetriklik bulunanlar, herhangi bir nedenle memesini kaybedenler ve zamanla ya da kilo alıp verme ile göğüslerde sarkma ve içi boşalmış bir görünüm oluşması nedeniyle de uygulanmaktadır.

 

Meme büyütme ameliyatlarında hekimler. daha kalıcı sonuç alınan silikon implantları tercih edilerek yapılan meme büyütme operasyonları daha çok ilgi görmektedir. Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezler sadece bu bölge için üretilmiş, sağlığa kesinlikle zarar vermeyen, delinmeyen, memenin içine dağılmayan ürünlerdir. Silikon protezlerin içi de silikon jellerle dolu olduğu için dışarıdan herhangi bir kesici aletlerle darbede bulunulmadığı sürece delinmesi söz konusu değildir. Meme büyütme operasyonu geçirdikten sonra anne olmayı düşünen ve çocuklarını emzirmek isteyenler için de oldukça güvenilir ameliyatlardır, silikon implantlar süt kanallarına zarar vermemektedir. Bu operasyona karar veren hastalar, silikon protezlerin biçimine ve büyüklüğüne doktorlarının da görüşü alınarak karar verilmektedir. Bu protezlerin seçiminde hastanın vücut ölçüleri ve göğüs genişliği de dikkate alınarak daha doğal bir görünüm elde edilecektir. Böylelikle dışarıdan meme büyütme operasyonu geçirdiğiniz belli olmayacaktır.

 

Operasyon süresi ortalama 1 saat kadardır. 1 gece hastanede kalındıktan sonra ertesi  gün taburcu olunmaktadır. Operasyon sonrasından itibaren 1-2 hafta içinde göğüsler tam olarak iyileşme sağlar. Göğüs şekli hemen ortaya çıkar. Meme estetiği görünümün dışında hem fiziksel hem de özgüvenin artmasına yardımcı olur.

 

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com