Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
Magazin
 

Güzellik = Aptallık denklemi..

Güzellik = Aptallık denklemi..
 

Bizler için kadında güzellik ve zeka birbiriyle alakası olmayan kavramlar olarak anlaşılır. Yani bir kadın hem güzel hem de zeki olamaz. Böyle bilir, böyle söyleriz. Zaten çevremizde de bunu kanıtlayacak çok sayıda örnek vardır.

Aslında kimse kimsenin zekasının bekçisi değildir ama bir merak dürter insanı yok yere. Medyamız da buna ön ayak olur. Erkeklerin ne yapıp ettiği değil kadınların ne yaptığı daha ön plandadır.

Bugün bir erkek siyasetçi hata yaptığında o hata şahsına özel olarak kabul edilirken kadın siyasetçinin yaptığı hata tüm kadınlara mal edilir. ''Kadını meclise sokarsan böyle olur'' tepkileri alır başını gider. Bir erkek şoför kaza yaptığında o hatadır ama kadın şoförün hatası tüm kadınların kötü şoför olması sebebidir.

Örnekleri çoğaltabiliriz.

***

Daha önce ''Güzel ve Dahi'' isimli programı izleyenler hatırlayacaktır. Özel seçilen çiftler birlikte yarışıyorlardı. Yarışmacıların kişilik özellikleri de ilginç: Erkek zeki ve bilgili, kadınsa güzel ve seksi. Kızlara geniş ekranda belli kişilerin fotografları gösterilip bilmeleri isteniyordu, bilemezlerse masanın üzerinde dans.

Kızlar çoğu kişiyi bilemedi. Öyle zor kişiler de değildi. Bush, Elvis, Erdoğan, Özal vs.. Yüzlerine aşina olduğumuz kişiler. Evet, bilemediler. Ve bir kıyamettir koptu. Hakaret sayanlar oldu, özel seçilmiş diyenler çıktı. Böyle yarışma olmaz diyenler ayaklandı vs..

O bitti şimdi 50 Sarışın isimli bir yarışma peydah oldu. Bir erkek yarışmacı 50 sarışın genç kıza karşı yarışıyor burada. ''Aptal sarışın'' imajına güzel bir adım. Oradaki kızlar da birçok soruyu bilemiyorlar. Benzer tepkiler yine var.

***

Ne kadar kızarsak kızalım ortada önemli bir gerçek var!

Orada soruları bilemeyen kızlar, bizim ülkemizde yaşıyorlar. Bizim ülkemizin eğitim verdiği okullarına gittiler ya da gidiyorlar. Saraylarda oturmuyorlar. Öyle ya da böyle bu ülkenin yaşam tarzlarına uyum sağlıyorlar.

Üstelik bunun tam tersi durumlar da var. Yani bilgili olanın kadın olduğu durumlar. Tabii, bizler ataerkil köklerimiz nedeniyle bunu görmeyi istemiyoruz. İstiyoruz ki erkek daha üstün olsun. Farklı görüşe yer yok.

***

Tüm bunlara rağmen birkaç soruyu bilemediler diye bu kızlara tepki gösterme hakkı kimsede olamaz. Kızılacak olan yöneticiler, eğtimciler olmalıdır. Darbelerden medet umup bugünleri bize gösterenlere kızılmalıdır.

O kızlara sinirlenmek bir şeyi değiştirmiyor.

Şöyle bir düşündüğümüzde; herkes Özal'ı, Elvis'i tanımak zorunda mıdır? Belki, o kızların tanıdığı birçok kişiyi de biz tanımıyoruz. O zaman biz cahil ve aptal mı oluyoruz?

Olay sadece bir ilgi alanı meselesi. Bir dönemden itibaren gündem ve siyasetten uzaklaştırıldı gençler. Başka şeyler, başka konular sokuldu hayatlarına. Bu gördüklerimiz de bunun uzantısı o kadar..

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..