Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Güzellik İksiri Hindistan Cevizi Yağı

Güzellik İksiri Hindistan Cevizi Yağı
 

Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba!

 Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde imdadımıza yetişecek bir yağdan bahsedeceğim sizlere. Birçoğunuzun duyduğundan emin olduğum mucizenin adı Hindistan Cevizi Yağı! Bu yağın faydaları saymakla bitmiyor desek yeridir. Dilerseniz hemen ayrıntılara geçelim :)

 Öncelikle Türkiye piyasasında taklitlerinin bolca bulunduğu bu yağı alırken ''soğuk preslenerek elde edilen ve organik sertifikalı'' olmasına dikkat edin. Hindistan Cevizi Yağı cam şişede ve katı formda bulunuyor, elinize aldığınız bir miktar katı yağ, oda sıcaklığıyla kolaylıkla eriyor. Yağı oda sıcaklığınızda muhafaza etmeniz öneriliyor. 

 Sıra merakla beklediğiniz kullanım alanları ve faydalarına geldi:

 *Öncelikle nemlendirme konusunda oldukça başarılı olan bu yağı duştan sonra tüm vücudunuza, yatmadan önce ellerinize, cildinizin hassasiyetine bağlı olarak az bir miktar cildinize ve soğuk havalarda oldukça kuruyan dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

*Hamile bayanlar için karın ve bacak bölgesinde çatlakların oluşumunu yoğun nem verme özelliği sayesinde engellediği bilinmektedir.

*Çabuk kırılan,uzamayan ve sararan tırnaklarda oldukça etkili olduğu bilinen bu yağı tırnaklarınızın bakımında da kullanabilirsiniz.

*Hindistan cevizi yağını elinizde sıvı hale getirdikten sonra bütün yüzünüze dairesel hareketlerle uygularak yüzünüzü tahriş etmeden makyajınızı kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Ardından bol suyla durulamayı hatta gerekirse yüz yıkama jelinizi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

*Yavaş uzayan,kurumuş ve cansız saçlara elveda! Duştan önce tutamlara ayırdığınız saçlarınıza uçtan başlayarak diplere kadar hindistan cevizi yağı sürün. Ne kadar bekletirseniz o kadar faydalı olacaktır. (ortalama 45 dakika) Düzenli kullanım sonunda saçlarınızın uzadığını ve sağlıkla parladığını farkedeceksiniz.

*Organik hindistan cevizi yağının makyaj fırçalarının temizliğinde de kullanıldığını biliyor muydunuz? Sabun ile birlikte kullanıldığında fırçaların antibakteriyel özelliğini artırdığını ve fırçaların kıllarını yumuşacık yaptığını belirtelim.

Umarım faydalanacağınız bir yazı olmuştur,

Sevgiler.

 

 
Toplam blog
: 5
: 4882
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Herkese Merhaba, Küçük yaşlardan beri birçok hobim olsa da makyaja ilgim hiç bir zaman değişmedi. Ş..