Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ha darbe, ha demokrasi!; batı için ne farkeder ki?

Ha darbe, ha demokrasi!; batı için ne farkeder ki?
 

Ha darbe, ha demokrasi!; batı için ne fark eder ki?!! Nasıl olsa maksat, söz sahibi olmak değil mi?


Ha darbe, ha demokrasi!; batı için ne fark eder ki?!! Nasıl olsa batının tek derdi, her istediğini yaptırmak değil mi?

İster Türkiye pratiğine bakalım, ister en güncel örnek; Mısır Askeri Darbesi'ne; batı için, üzerinde söz sahibi olmak istediği ülkenin nasıl yönetildiğinin hiçbir önemi, zerre kadar değeri yoktur aslında.

Siyasi bakışını, yönetim tercihlerini, sömürgeci düzenini pragmatik bir gerçekçiliğe, içinde hiçbir insani değer taşımayan soğukkanlı bir çıkarcılığa dayandıran bati; o çıkarlarını korumak için; bazen gidip kendisi binlerce insanı öldürür; mesela Irak ve Vietnam örneklerinde de olduğu gibi; bazen de yığınla insan kendi lideri tarafından katledilirken; olan biten her şeye kör ve sağır kalır; geçmişte Saddam Hüseyin, bugün de Esad örneklerinde yaşandığı gibi...

Batı için ha darbe, ha demokrasi!; ne fark eder ki?!!

Türkiye'de yaşanan 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini, bildiğiniz o demokrasi hayranı batı desteklemedi mi?!!

Bugünün iktidar sahibi Recep Tayyip Erdoğan'ın başına da bu türden siyasi bir kaza gelse; batı, geçmiş alışkanlıklarından vazgeçebilir mi? Haksızlığa uğrayandan yana tavır alabilir mi? Batının gerçek siyasi tarihini bilenler; asla böyle bir şeyin olmayacağını da adları gibi bilirler!

" Tek dişi kalmış bir canavar", ha 100 yıl önce, ha 100 yıl sonra; yüzyıllardır yaşana yaşana neredeyse genetik kodlarına işlenmiş: " Aman haa! Ne olursa olsun; politik ve ulusal çıkarlarını koru! " mottosundan, bir kalemde vazgeçebilir mi? Hiç sanmıyorum doğrusu! 

Ha dünyada yaşanan sayısız savaş, milyonlarca çocuğu hem yetim, hem öksüz bırakmış; ha Taliban'la, El Kaide gelip, binlerce insanın kafasını kesmiş! Batı için ne fark eder ki?!! " Tek dişi kalmış bir canavar ", kendinden başkasını düşünür mü hiç?!! Evetse eğer cevabın; hani, nerde yaşanmış örnek?

Ha darbe, ha demokrasi!; batı için ne fark eder ki?!!

Mühim olan çıkarını korumaksa, çıkarını korumanın kitabını yazar batı çünkü.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..