Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Mizah
 

Habere mizah

Habere mizah
 

Resimler Milliyet.com.tr den alınıp düzenlenmiştir.


Geçen haftanın haberlerine şöyle bir dokunalım. Bakalım becerebileceğiz mi?

150 TL ye Türkiye turu, hem de mavi tur; çok güzel bir haber içimiz serinledi nüfusumuzun %10’ u mutluluktan uçarken, %90’ ı şimdiden hayallere daldı. İlk işleri iş bulduklarında alışmış oldukları açlıklılarına devam ederek bir sene asgari ücretten artırdıklarını bu tura yatıracaklar. Aman bir dakika bakın iş bulma kurumunun önü bir başka heyecana gark oldu. 50 kişilik iş için iki bini geçen kuyrukta ki herkes birbirini yiyor ben tura katılacağım diye… (işe alınmak için mavi blok önünde üçüncü tur görüşme)

Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sn. Çubukçu müjdeli haberi verdi; öğrenciler tek tip elbiseden kurtulacaklar. Adı milli kendi bayağı özel olan eğitim camiasına hayırlı olsun. Elbise üretici firmalar dikkat etiketler iyi okunacak şekilde basılsın. Ezberci, maddi imkâna ve reklâma dayanan sistem sürekli kendini yeniliyor! Şimdiden yeni gelecek bakana bir reform, ne reformu canım! Hatta devrim sayılacak yol açıldı. İşe başlar başlamaz milli birlik beraberlik için tek tip kıyafet uygulaması başlatılır.

Bir darbedir, irticadır tartışması aldı yürüdü. Kâğıt parçası için dendi, kurumlar yıpratılıyor dendi, yedi buçuk saat toplantı sürdü. En büyük darbeyi sanayi, üretim, iş, aş, ücret dengesizliği ve en önemlisi henüz ortalıklarda gözükmeyen bir türlü tanıyamadığımız demokrasi aldı. Bu darbe keratayı iki üç sene daha korkutur.

Bir gece yarısı kandırmaca sı yaşandı TBMM’ sinde;
(MADDE 6- 4/ 12/ 2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 3 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir."(2) Barış zamanında, asker olmayan kişilerin Askeri Ceza Kanunu'nda veya diğer kanunlarda yer alan askeri mahkemelerin yargı yetkisine tabi bir suçu tek başına veya asker kişilerle iştirak halinde işlemesi durumunda(x) soruşturmaları Cumhuriyet savcıları, kovuşturmaları adli yargı mahkemeleri tarafından yapılır."
(x) Tasarının tümünün oylanmasından önce, “asker kişilerle iştirak halinde işlemesi durumunda” ibaresinden sonra gelmek üzere, “asker olmayan kişilerin” ibaresi -Komisyon Başkanının-Ahmet İyimaya- redaksiyon talebi üzerine- eklenmiştir.)
Bizi kandırdınız dedi muhalefet, uyumasaydın dedi iktidar, hem suçlu, hem güçlüler, hiç kandırma gece yapılır mı? Genel olarak gece saat: 24.00 de uyuma saatidir. Gerçi sürekli uyunan yer olarak bilenen meclisler var ama oralarda deniz olmayan yerlere liman istendiği için bizi ilgilendirmez. Birde kandırma basit şekerle olmaz! Kaliteli çukulata lazım derlerse...

Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılması teklifi ana muhalefet partisinden geldi. Destek alınca; n(e)tekim Evren, “12 Eylül’ü halk desteklemiştir. Yüzde 92 oy bunun kanıtıdır. Şimdi aynı yolu kullansınlar, halka sorsunlar, diyorum. Eğer halk ‘evet’ der, geçici 15. maddeyi kaldırırsa, o zaman hiç yargılamaya da gerek yok, ben intihar ederim!” şeklinde bir açıklama yaptı. Demek ki ihtilal halk tarafından yapılmış, halka rağmen. Hazır olun hayattaki oy kullanmış %92’ ler son vasiyetlerinizi yazın. Bu işsizlikte bayağı iş alanı açıldı. Hadi gözümüz aydın…

Gelin kalabiliyorsak hep beraber sağlık içinde mutlulukla kalalım.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..