Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Blog
 

Haberi yorumladık

Haberi yorumladık
 

www.milliyet.com.tr (18-12-2008)


Bu sayfayı gördüğümde öğle sıralarıydı ve yayına konulalı henüz 2 saat olmuştu. www.milliyet.com.tr adresindeki haberde “Blog yazarları büyük düello için ne dedi?” başlığı vardı. Daha sonra aynı konudaki gelişmelere göre başlık ve içerik değişti, ancak blog yazarlarının konu ile ilgili yazıları hep orada kaldı (1). Başında “Milliyet.com.tr yazarları haberi yorumluyor” yazan çerçevenin içinde 12 Milliyet Blog yazarının Kılıçdaroğlu-Gökçek tartışması ile ilgili blogları yeraldı.

Bayramdan önce Milliyet Blog sayfasında anonsları yayımlanmaya başlamıştı. ”Blog yazarları haber yorumcusu oluyor” denilmişti (2). Uygulama bugünkü haberle başlamış oldu.

Uygulamanın bugünkü formatının tam yerinde olduğunu düşünüyorum. Çok konuşulan ve çok sayıda blog yazılan bir konuda, farklı görüşleri içeren bir yelpazede 12 blog haberin altına konulmuştu. "12" böyle bir haber için iyi seçilmiş bir sayıydı. Az sayıda blog olsa bu güçlü etkiyi yapmazdı, 50 tane blog olsa bu sefer de kalabalığa kurban edilirdi.

Haber sayfasında blogların resimleri ve yazdığımız spotlar vardı. Hiç bloglara tıklanmasa bile o sayfaya önemli katkı sağladığı belli oluyordu. Bloglara çok tıklandığı ise Milliyet Blog sayfasındaki bugün en çok okunanlar istatistiklerinde belli oluyordu. Bugün en çok okunan bloglar arasında aylardır görmeye alıştıklarımız listede görünmüyordu. Bunun ana sayfadaki haberdeki linklerden kaynaklandığını tahmin ettim.

Aslında bugün gördüğümüz uygulama adı konulmadan daha önce de yapılmıştı. İlk aklıma gelen, 2006’da, Ecevit’in ölümünden sonra bu konudaki haberlerin altındaki Milliyet Blog yazılarıydı.

Bugün bloglarımız haberin altına konulduğunda artık adı konulmuş “Milliyet.com.tr yazarları haberi yorumluyor” denilmişti.

Milliyet ve Milliyet Blog yönetimini kutluyorum.

(1) Blog yazarları büyük düello için ne dedi? (18-12-2008, Milliyet) http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1029642&Date=18.12.2008
(2) Blog yazarları haberleri yorumluyor (6-12-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=148533

Ankara, 18 Aralık 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..