Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Haberimiz oldu, eksik olma!

Haberimiz oldu, eksik olma!
 

Hürriyet... Gazeteden bahsediyorum. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden biri, belki de en büyüğü. Aylar önce haftalık bir haber dergisinde medyadaki bazı yapımlar eleştiren bir yazarımız Hürriyet gazetesinin internet baskısına da değinmişti. Anasayfadaki fotoğraftan bahsediyordu. Ayrıntılarına girmeyeceğim.

Bu akşam ben de Hürriyet.com.tr'yi bir ziyaret edeyim dedim. Pat diye karşıma çıkan fotoğrafın üstünde ''DEV KISKAÇ OPERASYONU'' diyordu. Operasyonla ilgili bir fotoğraf. Sağ alt tarafında ''Köşeye sıkışan teröristlerden hain eylem çağrısı'' yazdığını görünce sol alt taraftaki ''Mehmetçik üzerlerine bomba yağdırıyor'' u görememiş olacağım ki bir hışımla haberin ayrıntılarına daldım.
Buyrun bir göz atın:

PKK canlı bomba eylemi istedi 16 Kasım 2007
Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

Tunceli’de güvenlik güçleri, Şırnak ve Hakkari’nin kırsal kesimindeki operasyonlardan kaçarak bölgeye gelen PKK’lı teröristlere yönelik büyük bir operasyon başlattı. Teröristlerin kış barınmalarını önlemek için başlatılan hava destekli operasyonlarda teröristlerin bulunduğu alanlara özel eğitimli komandolar indirilirken, saklandıkları alanlar havadan bombalandı. Terör örgütü yöneticileri telsizle şifreli olarak verdikleri talimatlarda Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapması halinde büyük kentlerde ‘canlı bomba’ eylemleri yapılmasını istedi.
Güvenlik güçlerinin Şırnak ve Hakkari’nin kırsal alanlarında teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında barınma imkanı bulamayan 60 kadar teröristin Tunceli’nin kısal alanlarına geldiğini tespit eden güvenlik güçleri, büyük çaplı bir sonbahar operasyonu başlattı. Bölgede yaklaşık 300 teröristin bulunduğu belirtilirken, operasyonda teröristlerin kış kamplarının yok edilmesi, erzak depolarının imha edilerek kışın barınmalarının engellenmesi hedefleniyor.
Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Hozat 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan 8 binden fazla askerin katılımıyla bugün başlatılan hava destekli operasyonda Sikorsky tipi helikopterlerle teröristlerin bulunduğu dağlık alanlar, derin vadiler ve kaçış yolları ile stratejik bölgelere özel eğitimli komandolar indirilirken, kobra tipi helikopterlerle havadan bomba yağdırılıyor.

Sonbahar operasyonunda teröristlerin kış aylarında barındığı tespit edilen Hozat-Ovacık ve Çemişgezek üçgeninde bulunan Aliboğazı, Ovacık ile Pülümür İlçesi arasında yer alan Ahpanos Vadisi, Tunceli il merkezi ile Pülümür İlçesi arasındaki Kutuderesi Vadisi, Nazimiye- Pülümür ilçeleri arsındaki Dokuzkayar, Kızılmescit, Geyiksu, Karağolan ve Çet Deresi kesimlerinde yoğunlaştırılıyor. Teröristlerin tamamen yok edilmesinin hedeflendiği operasyonda, bazı kesimlerde teröristlerle sıcak temasların sağlandığı ve çatışmaların yaşandığı haberleri geliyor.

EYLEM TALİMATI

Güvenlik birimleri Kuzey Irak’ta teröristbaşlarının telsizle yaptığı şifreli konuşmaları da çözdü. Örgüt yöneticileri, Türkiye’nin olası bir sınır ötesi operasyonu halinde Türkiye’nin önemli şehirlerinde eş zamanlı intihar ve fedai türü eylemler yapmaları talimatları verdi. Kırsal alanlarda bulunan bazı teröristlerin intihar saldırılarında bulunmak için büyük kentlere gönderildiği telsiz konuşmalarından çözülürken, tüm birimlerin bu eylemlere karşı uyarıldığı belirtildi. Tunceli’de biri kadın iki teröristin bombalı eylem yapacağı istihbaratını alan polis, denetimlerin 24 saat sıklaştırırken, kent giriş ve çakışlarında sıkı aramalar yapıyor

Her şey iyi güzel de şu sancılı günlerde böyle başına HAİN de koysanız eylem çağrısından falan bahsedilmese bence daha anlamlı olur. Hürriyet gibi bir gazeteden bunu beklemek anlamsız olmaz herhalde. Güvenlik güçlerimiz sözkonusu eylem için gerekli istihbaratı elde etmişlerdir bana göre ve gereken tedbirleri zaten almış. Yavaş yavaş öküzün altında buzağı arar olduk. Halkı yine de minimum düzeyde gergin tutmaya çaba gösterelim.

LÜTFEN.

Beni anladığınızı umuyorum
saygı ve selamlarımla

Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/

 
Toplam blog
: 8
: 554
Kayıt tarihi
: 24.12.06
 
 

Açıköğretim Fakültesi Öğrencisiyim.. 2005 Yılında Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun oldum.. İstanbuld..