Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haberin resmi...

Haberin resmi...
 

Günün kolajı.

İstanbul'da bugünlerde dağıtılan bir rozet büyük bir provokasyona imza atıyor...

Üzerinde "Alışverişimi Türk'ten yapıyorum, param PKK'ya gitmiyor" yazan rozetler evlere dağıtılıyor.

Çantalara da takılabilen rozetlerin üzerinde Türk bayrağı bulunuyor.

Rozetleri kimin dağıttığı bilinmiyor.

Fakat bu rozetlerle Türk-Kürt kardeşliğinin baltalanmaya çalışıldığı açık. PKK ile Kürtlerin özdeşleştirilip, Kürtlere düşmanlık beslenmesi hedefleniyor.

İstanbul'da başlatılan bu "çirkin" tahrike karşı hepimizin birlikte karşı çıkması gerekiyor. Oyuna gelmeyelim..

Terörün, bu topraklardaki kardeşlik iklimini bozmasına asla izin vermeyelim...

***

Teziç, basında yer alan haberlerin esasa dayanmadığı belirterek şunları söyledi:

“Eğer bize gelen adayların akedemik öz geçmişleri dışında ek bir husus varsa isteyen dile getirebilir. Ama bilgiler resmi evraklara dayandırılmalıdır. Bugüne kadar YÖK’ten ek bir bilgi Çankaya Köşküne gitmemiştir. YÖK rektör adaylarının eşleriyle ilgili bilgi istemez. Bu salonda hiçbir rektör adayının eşiyle ilgili bir bilgi ihtiyacı doğmadı. Bunu da sormadık." Teziç, "Bilginin nereden geldiğini neden sormadınız" sorusunu da, "Benim aklıma cumhurbaşkanına bu bilgiyi nereden aldınız sorusunu sormak gelmedi. Orası üst makam. YÖK’ten geldiğini ima etmedi, sormak benim devlet terbiyeme yakışmaz. Kendisi de böyle bir bilginin YÖK’ten geldiğini söylemedi. Bunun için sormadım. Bunların sorulmasını isabetli bulmam. Dosyaya sonradan nasıl müdahale edilmiş bilmiyorum." diye yanıtladı. Teziç, "Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı" sorusunu yanıtlarken de, "Çankaya Köşkü’ndeki hiçbir işlemde böyle bir şeyle karşılaşmadım" dedi.

Teziç, rektör adaylarının isimlerinin belirlendiği toplantılarda üniversitelerden gelen sıralamalara uyulmasını ifade ettiğini, ancak üyelerin vicdanlarının sesine göre hareket ettiklerini söyledi. O listeye uyulmasını isteyerek baskı oluşturmayı da doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

***

Yetkililer, şu an için ihalenin iptali ya da ertelenmesiyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "İlan edilen süreç devam etmektedir. Herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. İhaleden Nurol’un çekildiğiyle ilgili bize herhangi bir şey ulaşmadı. Zaten teklif verme süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor" dediler.
Nurol Grubu, Çalık Grubu önderliğindeki Turkuaz konsorsiyumu ve RTL-İpek-Sancak konsorsiyumu, ATV-Sabah ihalesiyle ilgili ön yeterlilik almak için TMSF’ye başvuruda bulunmuştu.

***

ADANA’da sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen 25 yaşındaki Toygun Kunt’un, yol verme tartışmasına kurban gittiği ortaya çıktı.

***

Lüks çılgınlığı Porsche`ye kar rekoru kırdırdı .

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche'ye yakın kaynaklar CEO Wendelin Wiedeking'in geçen yılki kazancının 60-70 milyon euro arasında olduğunu ileri sürdü.

***

Yılın 11 ayında da, TÜFE yüzde 8, 15, ÜFE yüzde 5, 78 oranında artış gösterdi. Kasımda 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8, 86, üretici fiyatlarında yüzde 6, 75 düzeyinde gerçekleşti.

***

MERSİN’de 24 yaşındaki Hakan Kara, 3 arkadaşını yanına alarak, eski nişanlısının düğününü bastı, damat 25 yaşındaki Burak Altınışık’ı bacağından bıçakladı. Damat tedavi edildikten sonra törene geçti, düğün iptal edilmedi.

***

KONYA'da 8.5 ay önce hayat kadını 36 yaşındaki Hülya Kuruoğlu'nu “20 YTL'lik kadın mıyım? Git o parayla annenle, kardeşinle yat'' dediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürüp, para, mücevher ve cep telefonunu aldıkları öne sürülen 3 kişinin her birine müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca 3 sanığa, ‘nitelikli yağma’ suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

***

ADANA’da kendisinden 18 yaş büyük eşini, 4 yaş küçük sevgilisiyle aldatan bir çocuk annesi 29 yaşındaki G.B., ev sahibinin haber vermesi üzerine, kayınbiraderi ve eşinin yeğeni tarafından sevgilisiyle birlikte yatakta çırılçıplak basıldı. Olayı duyup eve gelen 47 yaşındaki gece bekçisi koca M.B., yakınlarıyla birlikte eşinin sevgilisi 25 yaşındaki M.A.’yı bağlayıp, hastanelik edinceye kadar dövdü.

***

Yılın 11 ayında da, TÜFE yüzde 8, 15, ÜFE yüzde 5, 78 oranında artış gösterdi. Kasımda 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8, 86, üretici fiyatlarında yüzde 6, 75 düzeyinde gerçekleşti.

***

Türbanın hızlı yükselişi.

41ilde 5 bin 289 denekle yapılan araştırmaya göre, AKP yönetiminde geçen son dört yılda başını örtenlerin oranı yüzde 64.2'den 69.4'e, bunun içinde başını türbanla örtenler yüzde 3.5'ten 16.3'e çıktı.

***

Erdoğan: “Greenpeace ideolojik davranıyor.”

Erdoğan, "Greenpeace'çiler 'Baraj yapamazsınız. Doğaya zarar verirsiniz' diyorlar. İnsandan daha değerli bir varlık var mı?" dedi. Türbanın hızlı yükselişi…

***

“Greenpeace ideolojik davranıyor”

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de düzenlenen Meme Kanseri konulu kompozisyon yarışması ödül törenine, okul müdürünün uyarısı üzerine türbanını çıkararak katılan Kalkandere İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Elif Azder’in babası Mustafa Azder’i telefonla arayarak, konuyla bizzat ilgileneceğini söylediği bildirildi. Valilik de, konuyu İl İnsan Hakları Kurulu’nun gündemine taşıyarak inceleme başlattı. “Greenpeace ideolojik davranıyor.”

Kaynak Milliyet internet

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..