Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Haber
 

Haberin ta kendisi

Gazeteciler hergün bir haber peşindedir. Amaçları yakaladıkları fırsatları iyi değerlendirerek iyi bir haber yapmak ve onu zirveye taşımaktır. Aslında bu haberle kendisi de zirveye çıkacaktır.

Hiç bıkmadan, usanmadan, bütün zorluklara rağmen koşturup dururlar. Koştururken bazen esas haber kendileri olurlar. Yani habere giderken haberin merkezine birden oturu verirler. Ne ilginçtir ki bunlar bazen komik sahnelerde ve bazen de üzücü sahnelerde var olurlar.

Bugün 1 Mayıs... İşçi Bayramı ya da diğer adıyla Emek ve Dayanışma Günü. Sabah saatlerinden beri aralıklarla haber kanalllarına bakıyorum. Adı bayram olan bir günde insan kanı akıyor. İnsanlar illegal eylemlere başuruyor. Amaç bayram kutlamak mı yoksa bedel almak mı? Bu akan kanların ve ekonomiye verilen zararların bedelini kim ödeyecek? İşçiler mi yoksa devlet mi?

Bir bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs'ın neden şiddete dönüştüğünü anlayamıyorum. Anlayanların da çıkacağını hiç zannetmiyorum. İşçi Sendikalarının İşçi Bayaramı adı altında kutladığı ve sömürüye ve emek düşmanlığına karşı yapmış olduğu bir gövde gösterisi mi yoksa yıllar boyunca işçinin sırtından aldığı o paralarla kurdukları para imparatorluklarının görünmemesi için yaptıkları bir eylem midir?

İşçi kardeşlerimizin hatta onlardan biri olarak söylemek isterim, bizlerden aldıkları aidatlarla kurdukları imparatorlukların sefasını kurarlarken işçilerimizin meydanlarda ezilmesine seyirci kalmaları ve hatta olayı provoke etmelerine ne kadar seyirci kalacağız bilemiyorum.

Arkadaşlarımız aslında olmadıkları bir düşmana dönüştürülmekte ve hedef haline getirilmektedir. Bugünü bayram havasında dayanışma gününe yakışır vaziyette organizasyonlarla kutlamak varken ne gereği var bu kadar pahalı organizasyonlara dökeriz sokağa iki yürür bir slogan atarız ortalık ana baba günü olur, biz aradan çıkarız gerisi ne yaparsa yapar, işte size maliyeti en düşük bir işçi bayramı değil mi? Bunu kimler yapar ancak bilin bakalım. Fazla düşünmeyin Sendikalar tabii, peki bu kimlerin işine gelir provakatörlerin yani illegal grupların...

Daha özgür ve eylemci bir şekilde başka nerede hareket edebilirler ki. Bunun hesabını birileri vermelidir. Sendikalar artık gerçek işçi örgütleri olmalıdır. Onlardan toplanan aidatlar yine onlar için harcanmalıdır. Onlar için hastane, onlar için tatil köyleri, onlar için eğitim yuvaları yapılmalıdır. Ama o paralarla bunlar yapılmıyor. Bir bakın nerelere harcanıyor. Bu paralar nereye ve kimlere harcanıyor. Bunun hesaplarını vermelidirler.

Haberin ta kendisi budur. 1 Mayıs'ta İşçi Bayramında esas haber Sendika İmparatorlukları ve bu imparatorlukların başındaki insanlardır. Nereden geldiler ve nereye gidiyorlar. Dün neydiler bugün ne oldular. İşte bomba bir haber sizlere...

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..