Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Haberiniz var mı?

Haberiniz var mı?
 

Domuz gribi yalanına kanarak ülkesinin soyulmasına neden olan bakan koltuğundan oldu. Heyecanlanmayın efendim. Bizde değil tabii ki. Bulgaristan’da.

Bizde öyle ülkenin soyulması gibi basit konularda istifa veya görevden alma falan olmaz. Öyle şeyler yıldız gibi parlamayan, ok gibi ileri gitmeyen ülkelerde olur. Sahi ne olmuştu hatırlıyor musunuz. Birkaç ilaç firması birçok ülkeyi iyi dolandırmıştı doğrusu. Benim dikkatimi çeken, aklımı karıştıran birkaç konu vardı. Halada cevap bulabilmiş değilim. Bilen varsa söylesin.

Sağlık bakanına göre, eğer aşı yapılmazsa 21 milyon kişi domuz gribine yakalanacak, beş milyon kişi ölecekti. Eğer aşı yapılırsa, bir milyon sekizyüzbin kişi gribe yakalanacak, dörtyüzbin kişi ölecekti. Bereket versin halkımız öyle herkesin söylediği her söze inanmaz da büyük panik yaşamadık. Düşünebiliyor musunuz, gerçekten inanılsaydı neler olurdu. Maazallah kaos yaşanırdı ülkede.

Türkiye’den 3 dev ilaç şirketinin, Novartis, Glaxo ve Sanofi Pasteur şirketlerine toplam 65 milyon Avro (130 trilyon lira) ödeme yapıldı. Çok ilginç iki iddia da var. Birinci iddia: Glaxo adlı ilaç şirketi aşı teslimatını geciktirdi. Bakanlık; ”pandemi dönemi yani salgın dönemi sona erdi“ diye açıklama yaptıktan sonra aşılar teslim edildi.

İkinci iddia, Salgın nedeni ile yaratılan korku içinde yalnızca aşıya para harcanmadı. Yüzlerce solunum cihazı alındı, havaalanlarına vücut ısısını ölçen cihazlar yerleştirildi. Maskeler, dezenfektan ve binlerce sarf malzemesine büyük paralar akıtıldı.

Başka bir deyişle resmen soyulduk.

Bizim sağlık bakanımız ise hiç etkilenmedi, çok mutlu. Arasıra Tv'de görüyoruz. Keyfi yerinde maşallah. Allah daim etsin.

20/04/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..