Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Haberlerdeki Kötüler Nerede Harman Oldu?

Haberlerdeki Kötüler Nerede Harman Oldu?
 

             Akşam haberlerini izliyoruz, gasp, taciz, tecavüz, hırsızlık yapanların neredeyse tamamı bizim vatandaşımız (gerçi son zamanlarda başta Suriyeliler ve Afganlar başta olmak üzere göçmenler de suçlar konusunda ciddi ilerleme kaydediyorlar)

            Haber; kızı taciz edilen baba taciz edenlerle tartıştı: Babanın üzerinde sandalyeler kırdılar babayı hastanelik ettiler.

            Gaspçılar, sarhoşların sebep olduğu kazalar, raya itilen kadınlar, hırsızlık yaparken şarampole uçan hırsızlara yine jandarma yardım etti. Bari jandarma mahkemede hırsızların şarampole uçmasına neden olduğu için ceza almasalar!

            Üst aramasında olay çıktı. Fenerbahçe maçına giden taraftar olay çıkardı. Halkın en fakirleri en zenginlerinin oynadığı maçı izlemek için akın, akın stada koştu.

Haberler böylece devam edip gidiyor. Bir olumlu habere karşın en az on olumsuz haber.

            Şaka yollu olarak bebek doğurmak, bebek sahibi olabilmek belli şartlara bağlı olmalı mıdır? Sormuştum…

            Gerçekten de köpek veya evcil hayvan edinen, hatta bir bitkiye bakma görevi edinen birisi o canlıyla ilgili olarak kendini gerçekten yetiştirmezse özellikle canlı bir hayvan türü ise bu insanlar arasında hukuki problemlere neden oluyor.

             Misal parklarda çocuklarının arasında köpeğini bir insan gezdirebilir mi? Gezdirdiğinde öncelikle oradakilere rahatsızlık vermiyorsa, tehdit oluşturmuyorsa, öldürmüyorsa, yaralamıyorsa bu durum eğlenceli olurken, aksi hoş bir durum elbette olmaz. Sınırlar nerede başlar; sınırların çizilmesiyle ilgili toplumsal olarak ciddi olarak anlaşmazlıklarımız olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle oturup hemen her konuda sınırların sağlıklı bir şekilde yeniden belirlenmesi gerekiyor. Köpek bakan, çiçek yetiştiren birisi kendisini yetiştirmenin zorunlu olduğunu düşünüyorken, çocuk yapanların çiçek yetiştirenler kadar kaygı taşıması gerektiği açıktır!

              Çocuk yapmak elbette her sağlıklı yetişkinin Allah’ın takdiriyse; hakkıdır. Ancak çocuk aynı zamanda toplumun geleceğidir. Bu nesillerin sağlıklı yetiştirilmesi gerekiyor. Kişilerin durumunda olası bozulmalar halinde doğurulan çocuğun devletin koruması altına alınması doğal. Bunun için ciddi altyapısal eksiklerimiz bulunduğu da bilinir. Tarım havzalarına gidilirse, binlerce çocuğun Nisan aylarında nasıl okullarından koparıldığını ve çocuk yaşta sağlıksız ortamlarda yaşanıldığına tanık olunacaktır. İstanbul veya Ankara gibi büyük şehirlerde yaz kış, Ramazan aylarında her saat, Cuma namazlarında her Cuma, trafik ışıklarında yalınayak çocukların cam silmekle burunlarını silmek arasında gelip gittiğine tanık olunacaktır. Çocuk yaşta iken tecavüze, tacize uğrayanlardan sadece resmi kurumlara arkasından da basına yansıyanlar insanın içine sızlatırken, kim bilir akıbetleri bilinmeyen  binlerce çocuk, yanlış ortamların, yanlış anne ve babaların topluma emanet ettiği ve toplumdan intikamını bir şekilde alan toplumsal hastalıklara neden olacak şekilde yetişiyor.

           Toplumun büyük bir kesiminde kendine bakamayacak bir durumda olan fiziksel ve ruhsal, zihinsel engeli olanlar dahi ailelerce görmezlikten gelinip genelde dedelerin, büyükbabaların himayesinde bir süre hayatını devam ettirirken onların dünyadan ayrılmasıyla hem engelli babanın, hem de engelli babaya sahip çocukların yeterli aile korumasından uzak çaresizliği de bu toplumda karşılaşılan sıradan vakalardandır.

           Anne baba sızmış, uyuşturucu komasında ve yanlarında yalınayak iki çocuk. Bu çocukların suç veya suçları ne? Aynı zamanda bunlar sadece blog yöneticisinin izin verebildiği ölçüde yazılabilecek olanlar. Birçok daha kötü örneği bu yazıyı okuyanlar elbette hatırlarlar.

            Çocuk temelden büyür. Temeli ya küçükken hatta doğmadan atılır. Ortamında büyür ve bu ortamların bozuk olması çocukların kaderi olmamalı veya bu konuda azami yapılabilecekler yapılmalıdır. Çok sayısından ziyade, nitelikli sayı da bir seçenek olabilir.

             Elbette şaka ama her iş için bir sürü belge, bir sürü eğitim şartken “anne ve babalık, şehir yaşantısı, vatandaşlık eğitimi” hakkında gerçekten sağlıklı bir yapı, sağlıklı bir sistem kurulmalıdır.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..