Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '20

 
Kategori
Eğitim
 

HABERLERDEN N'ABER?

 

 

HABERLERDEN N’ABER?

Haberleri izleyen herkes bir şekilde gündemden haberdar olduğu için kendini mutlu sayabilir. Haberler güzel, pozitif ve insanı motive edici ise neden olmasın? Peki, haberler hep olumsuzsa ne olur? Dünyadan haberdar olmanın insana üzüntüden, sinir sisteminin bozulmasından başka ne anlamı olabilir?

Kirlenen arka plan, insana sürekli negatif duygular pompalarken kötü örnekleri gören insan nasıl iyiye ulaşabilir.

Düşünün: Bir insan televizyonda şiddet, haberlerle başlayıp gözünü açtığından kapatana kadar olumsuzlukları pompalarsa ne olur?

İnsanda insan farkında olmadan çalışan bir "arka plan" vardır. Bu arka plan, bilinçsizce depolanan her türlü görselden tutun da duyulan kelimeler, zihne kazınan hikâyeler bunların tamamı kişide karar verme anında kişi farkında olmasa dahi karar verme anında otomatik olarak duruma tepki verirler. Bir insanın gelişiminde tamamen ekili olan ve çoğu zaman görmezden gelinen arka plan genellikle temiz tutulamaz. Nedenine gelince insanda beyin sanıldığı gibi farkında olduğu zamanları değil, bir bebek halinde iken daha dünyaya gözlerini açar açmaz başlar. Her şeyi kaydeder. Ne olmuş kaydetmişse? Bir şey yok elbette! Toplumsal arka plan kirlidir.

Bunun için zihinsel arka planın temizlenmesine ihtiyaç vardır ki bu şu anda yazdığım bir bilgisayarda dahi tam bir temizlik yapılamıyorsa, sırlarının daha binde biri tam olarak çözülememiş beyin nasıl temizlenecek? Bu korkarım ki çok zor bir durum. Tedavisi en zor hastalık, zihinsel arka plan kirliliğidir.

Yüz haberin doksan dokuzunda yalan, hile ihaleye fesat karıştırma, aldatılan insanlar, kesilen ağaçlar, tecavüze uğrayan insanlar ve hayvanlar…

Ya da güzel bahçeler, soğuktan donmakta olan çocuğu köpeğin kurtarması, doğru söyleyenin övülmediği bir dünyadan haberler…

İki durumdan hangisi olursa olsun önemli bir arka plan inşa edilir. Bir tarafta insan güzeli örnek almaya gayret etmek zorunda değildir. Örnekler güzel olmakla birlikte ortam da güzeldir. Diğerinde de öyle!

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..