Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Habip Aydoğdu'nun Resimlerinin Can Suyu "Kenar Notları" Sergisi Arete'de

Habip Aydoğdu'nun Resimlerinin Can Suyu "Kenar Notları" Sergisi Arete'de
 

Habip Aydoğdu Atölyesi'nde "Kenar Notları"ndan birini düşerken


Habip Aydoğdu'nun Resimlerinin Can Suyu "Kenar Notları" Sergisi ARETE'de

Geometride bütünler açılar,  açıyı 180 dereceye tamamlayan açılardır. "Kenar Notları" da sevgili Habip Aydoğdu'nun resimlerindeki bütünlerlerdir. "Kenar Not"suz bir resim eksiktir Habip'in resimlerinde. Habip'çe bir sonraki resmin alt yapısıdır "Kenar Notları".

Sofralar vardır doyulan ancak aç kalkılan. Sevgili Habip Aydoğdu'nun sergilerini bu sofralara benzetmekle, insan yanılgıya düşmez kanımca. İzlendikçe izlenesi tekrar tekrar izleme gereksinimi duyulan sergiler... 

Sevgililer vardır kızkanılan. Aydoğdu tüm renklerin sevgilisi ancak O; kırmızıya, kırmızı ise O'na aşık. Tüm renkler ( "Kırmızı"ile kırmızının siyah-beyaz değerine denk düşen "Gri" hariç) bu nedenle Aydoğdu'yu kızkanırlar. Neden "Habip Kırmızısı" da, "Habip Yeşili" değil? Habip Kırmızısı da, Habip Mavisi değil. Habip Sarısı, Moru, Pembesi... Kırmızı'ya, "Habip Kırmızısı"na ne mutlu.  Her resminin olmazsa olmazı. Yiyesi geliyor ınsanın. İç ısıtan, olduğu yerde yeşile davetiye çıkaran, buluştuklarında birbirlerinin değerine değer katan...O, yoksa her şey eksik, O, varsa herşey tamam. 

"Kenar Notları" doyurucu lezzetler katıyor Aydoğdu'nun resimlerine. ARETE' Sanat Galerisi'nın 30 Kasım 2013 Cumartesi günkü  "Tadına doyum olmaz" sofrasından izleyiciler doyarak, aç kalkacak! Çünkü: sofrada "Kenar Notları" sevgili Aydoğdu'nun "Habip Kırmızısı" ile donanmış, detaylarda bütünün gizlendiği, tadına doyum olmaz enfes bir sunum var.

"Kenar Notları" sevgili Aydoğdu'nun resimlerinin "Can Suyu"

  

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..