Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Hacılar neden İhrama girer ve saçını niçin kestirir ?

Hacılar neden İhrama girer ve saçını niçin kestirir ?
 

İslamın en önemli renginin beyaz olduğunu daha önce sebebleriyle yazmıştım. Bir daha hatırlayalım. Beyaz renk 7 farklı rengin birleşmesiyle fışkırmasıyla ortaya çıkar. Bu renk verendir, emen alan siyah'ın zıddıdır. Beyazın içindeki yedi rengin Fatiha ile bağdaştırmasını da yapmıştım. Sarı, fikri ve bilgiyi paylaşmak, mavi umud vermek ve paylaşmak, yeşil oluşturduğu sarı aklın ve mavi umudun karışımı olarak inancı ve güveni oluşturmak emin olmak, kırmızı ise tutkuları ve zalimlere karşı saffat olup mücadeleyi paylaşmak, mor renk tutkunun mücadelenin kırmızısının umudun mavisi ile ile karışarak düşüncenin savunulması ve tebliğ, sarı akıl ve kırmızı mücadelenin karışımı turuncuyla sebat ederek hedefe odaklanmak şeklinde öztleyebiliriz, elbette burada Rahman ve Rahim olan beyazdan çıkan yeşil güvendir, sarı Sırat'ı aydınlatan bilgi ışığı olarak Kuran caddesinin solunu, mavi ışıksa sıratı aydınlatan umut ışıdığır, ta ki uzaktan bile görünen ışıktır geceleri kırmızıya göre bu yüzden polis araçlarında mavi de seçilmiştir.

Ülkesinden getirdikleri kıyafetleri çıkatma nedeni tamamen insan olduklarının ve aynı olduklarının yönünü ortaya çıkartmaktır.

Hacılar bu renkleri hayata yansıtmakla sorumludur, izar ve rida denilen beyaz ihram örtüsü beyaz olmalıdır elbiseler ve sade, tıpkı KABE gibi.

Hacılar kibirli olamaz, olduklarında elbiselerine beyaz olsada aslında kara çarşafa dönmüştür.

Hacılar veren olmalıdır, ışığı yayan olmalıdır.

Saçlarını kazıtmalarının nedeni de tıpkı elbiselerini çıkartmalarının nedeniyle aynıdır sembolik olarak. Bu sayede geldikleri coğrafyanın modasını ve popüler kültür modellerini bırakarak insanlıkları ve kişiliklerinin evrenselleştiğini görürüz.

Uzaylılar varsa ki ben var olduklarına inanıyorum, kocaman kel kafaları, incecik vücutlarıyla bizim yaşam tarzımızın tam zıddı gibi dururken ihrama giren hacılar gibi birbirine benzemektedir.

Hava atacakları bir sacı yoktur.

Karınlarını tıka basa doldurup uçan daireye gereksiz ağırlık yapmazken vücutlarındaki kanın kocaman beyinlerinde dolanması mantıksız mı?

Heyhat ki bizler sahip olduğumuz sembollerin ne mana geldiğini düşünecek birikime ve entellektüel seviyeye sahip olmayan nakil dinini savunan inancın içindeki yüce aklı ve hisleri göremeyen cahiller güruhuyuz.

Akledebilene, sorgulayana, düşünene müjdeler ve selam olsun....


(Kabenin Hayat Şifrleri-Sembollerin dili 1. Baskı 2012. ) Kitabımdan esinlenerek yazıldı.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..