Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '11

 
Kategori
Tarih
 

Hacılarhöyük'ye kazılar 50 yıl aradan sonra yeniden başladı

Hacılarhöyük'ye kazılar 50 yıl aradan sonra yeniden başladı
 

hACILARHÖYÜK KAZI EKİBİ VE BAŞKAN AKKAYA...


Anadolu’nun Tarihöncesinde 

Çatalhöyük’ten Sonra İkinci Önemde Bulunan 

Hacılarhöyük’te Kazılar 5o Yıl Aradan Sonra Yeniden Başladı 

 

1957–1961 yılları arasında İngiliz Bilim adamı James Mellaart tarafından kazılan Hacılar Höyüğünde bu yıl kazı çalışmaları yeniden başladı.  

TARİHÇE

Dünya ve Türkiye Arkeoloji tarihinde önemli bir yere sahip Hacılar Höyüğü'ndeki kazı başkanlığını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülsün Umurtak yapıyor. Umurtak başkanlığındaki kazı ekibinde öğrenci, öğretim üyesi ve arkeologlardan oluşan 15 kişilik bir ekip yer alıyor. 

Anadolu Prehistoryasında  

Çatalhöyük ile Hacılarhöyük İki Önemli Merkezdir 

Hacılar Höyüğündeki kazıların uzun yıllar süreceğini bildiren Prof. Dr. Gülsün Umurtak "Anadolu’nun tarih öncesi arkeolojisinde Çatal Höyük çok önemli bir yer. Diğeri ise Hacılar Höyüğü’dür. Burdur Bölgesinin ve Hacılar’ın önemi ve değeri daima devam edecek. Bu yapacağımız kazılarla bilim dünyasına ve bu bölgenin arkeolojisine çok önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz." dedi. 

 

Kazı Evi'nde Prof. Dr. Gülsün Umurtak ve Prof. Dr. Refik Duru'yu ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Hacılar Höyüğü'nün Burdur'un tarihine ışık tuttuğunu kaydetti. Gülsün Umurtak ve Refik Duru Hacılar Höyüğü'nde 15 Eylül’e kadar sürecek kazı hakkında Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya bilgi verdi. Ziyarette İl Genel Sekreteri Zuhal Arslan, Burdur Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Duygulu ve Serdar Başgül de bulundu. 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..