Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Hackerlar Hotmail'i de salladı...

Hackerlar Hotmail'i de salladı...
 

Windows Live Hotmail


Gün geçmiyor ki, sanal bir korsan haberi okumayalım. İşte bir tane daha, üstelik bu sefer hedef internet devi Microsoft! Nasıl oluyor diye şaşırmamak lazım. Malum teknoloji her geçen gün ilerliyor, üstelik teknolojiyi kendi ellerinde geliştiren ve daha ileriye götüren büyük uluslararası dev firmalar bile hackerların elinden kurtulamıyor.

Bu olay tam bir tavşan kaç tazı tut hikayesini andırıyor. Teknolojideki ilerlemeleri kullanıcılarına sunan dev firmalar, ne kadar çok güvenliğe önem verseler de, bir adım sonrasında mutlak suretle bir hackera ya da bir hacker grubuna tosluyor. Bu ne ilk saldırıydı ne de son saldırı olacak. En eski suç eylemi olan korsanlık, internette tam gaz yol almaya devam ediyor. Tabi gelişen ve değişen günümüz şartları dahilinde! Üstelik günümüzde en eski suç eylemi olan korsanlığın en eski halini görmek isterseniz bir başka coğrafyaya yani Somali'nin açık sularına bakmanız yeterli. İfrad ve tefrid yan yana.

İnternet devi Microsoft bu saldırı karşısında bakalım ne demiş;

Microsoft yetkilileri, "hack"lenen Windows Live Hotmail müşterilerinin şifrelerinin, "phishing" (Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşimi) yöntemiyle ele geçirildiğini belirtti.

Önlem olarak şifreleri açığa çıkan tüm hesaplara erişimi engellediklerini ve bu kullanıcılara hesaplarına yeniden sahip olabilmeleri için tüm olanakları sağladıklarını ifade eden Microsoft yöneticileri, sorunun hafta sonunda çoğu Avrupa'da binlerce Hotmail kullanıcısının hesaplarının bir internet sitesinde yer aldığı yolundaki haberler üzerine anlaşıldığını kaydettiler.

Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu operasyonla Microsoft'un iç bilgilerine ulaşamadıklarını belirtirken, "phishing" yönteminin internet sektörünün bütününü kapsayan bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Firma, bundan kaçınmak için internet kullanıcılarına bilinmeyen, istenmeyen ve güvenilmeyen uzantılardan gelen elektronik postaların açılmasında çok dikkatli olunması ve düzenli olarak güncellenen bir anti-virüs programı kurulmasının yanı sıra şifrelerin de 90 günde bir değiştirilmesi önerisinde bulundu.

Kaynak:
Milliyet/Teknoloji

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..