Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '14

 
Kategori
Tarih
 

Haçlı çocuk orduları

Haçlı çocuk orduları
 

Fransa’da 1212 Mayıs’ında 12 yaşında bir çocuk ortaya çıktı. Kudüs’ün, Hristiyan dünyasının günahkar olması yüzünden alınamadığını ve savaşa henüz günaha girmemiş çocukların sürülmesi gerektiğini söyledi. Tarihin en büyük çocuk kıyımı, bu konuşma üzerine başlamış oldu.

Zamanımızdan sekiz asır önce, Fransa’da dünya tarihinde iz bırakan bir hareket başladı :’’Çocuklar Haçlı Seferi’’

1212 yılının Mayıs ayında Fransa da on iki yaşlarında bir çocuk ortaya çıktı çoban olan çocuk ısrarla Hz. İsa’nın kendisine göründüğünü iddia ediyor ve Fransa kralına vermesi  için kendisine mektup bırakıldığını söylüyordu.

Krala bu konudan bahsedildi ama kral bu konu üzerinde durmadı. Ama çocuğun inadı da kırılmadı…

Kralın desteğini alamamasına rağmen yoluna devam etti. Bazı kaynaklarda ‘’Etienne’’bazı kaynaklar da ise ‘’Stephan’’ olarak adı geçen çocuk doğuştan bir hitabet ve ikna kabiliyeti de vardı. İyi bir Hristiyan eğitimi almıştı ve peygamberler tarihine iyi çalışmıştı.

St.Denis katedralinin papazları ona kilisede kürsü verdiler ve Etienne  burada vaazlara başladı.

Etienne vaazlarının birinde Kudüs’ Hristiyan yapmak için Doğuya yapılacak bir seferde Akdeniz’den geçileceğini ve bu geçiş sırasında Akdeniz’in Kızıldeniz gibi yarılıp açılacağını söylüyordu.

Etienne’e göre Kudüs’e varmak şehri Katolik Hristiyanlar adına ele geçirmek ve bu savaşta Müslüman öldürmek bir ‘din’ görevi idi.

Etienne’in vaazları tesir etti.  Çocuklar ve aileler tesir altında kaldılar. Binlerce çocuk toplandı. Halk çocuklarını kafileler halinde kiliseye teslim etmeye başladı. Çocuklar Tours ve Lyon üzerinden Marsilya’ya doğru yola çıktılar.

Çocuklar büyük bir hayal kırıklığına uğradı çünkü Akdeniz ikiye yarılmamıştı ne yazık ki kimse Etienne’in Musa peygamber olmadığını ona hatırlatmamıştı.

Marsilya’dan çocukların Kudüs’e hareket etmelerine karar verildi. ‘’Demir Hugue’’ ve ‘’Domuz Guillaume’’adını taşıyan iki sahtekar tüccar ücret istemeden bu hizmete talip oldular.

Sonrası az çok tahmin edilebilir zaten işte asıl kıyım buradan sonra başlayacaktır devam edelim…

Aileleri tarafından Müslüman öldürmeye ve sevap kazanmaya gönderilen bu ufaklıkların hiçbir zaman Kudüs’e gidemeyecekleri aslında belli idi. Ufaklıklar Cezayirli korsanlara satılmış ve iki gemide ağır fırtınada batmıştı.

Yeşil gözlü sarışın Fransız çocuklar Akdeniz’in mavi sularında çığlık çığlığa boğularak can verdiler.

Haçlıların bu ne ilk rezilliği idi ne de son rezilliği idi. Hala bu ruhu taşıyanlar aynı şekilde aynı yolda yürümeye devam etmektedirler. Belki suçsuz belki günahsız o kadar çocuğu yedi adet gemi ile Kudüs’e Müslüman öldürmeye gönderen zihniyet belki de hala akıllanmadı olan yine masumlara oldu.

İşte bu olay tarihe ‘’Haçlı seferlerinin asırlardır gizlenen cinayetten beter ayıbı’’ olarak yazılmıştır.

Bu yazımda büyük ölçüde yararlandığım 1 Mayıs 2012 de kaybettiğimiz Nezih Uzel'e Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun.

 

Hoşça kalın, dostça kalın, sevgiyle kalın…

twitter.com/muhammeddede

 
Toplam blog
: 16
: 916
Kayıt tarihi
: 28.05.13
 
 

Okur-yazar ..