Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

11 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Haddinizi bileceksiniz

Nefret, kin, ayrıştırma sözcükleri dillerden döküldükçe toplumda infialler yaratmakta, derin yaralar açmaktadır.

Anadolu topraklarında bin yıldır birlikte yaşayan, bu toprakları vatan edinen etnik kimliği ve kökeni ne olursa olsun, herkes birbirine karşı saygılı olmayı, birbirini sevmeyi öğrenmek zorundadır.

Şayet birileri bu ülkenin birliğini, dirliğini bozmaya, bu vatan üzerinde yaşayan insanları ayrıştırmaya, etnik kimlikleri ortaya çıkarmaya başlarsa bu işin sonu büyük hüsranlar ve büyük acılar getirir.

Ocak ayı sonlarında TBMM de yapılan bir oturum esnasında yaşananlar affedilecek gibi değildir.

BDP milletvekili Sırrı Sakık TBMM’de kürsüden yaptığı konuşmada Balkan ve Kafkasya’dan gelen vatandaşlarımıza hiç çekinmeden hakaret etmiştir;

“Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz.Herkes haddini bilecek.”

BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın bu sözlerine CHP ve MHP sıralarından büyük tepkiler gelmiş, AKP sıraları ise susmayı tercih etmişlerdir.

Sakık’ın bu talihsiz konuşmasına Anadolu’nun her yöresinde yaşayan Balkan ve Kafkas göçmenleri tarafından büyük tepkiyle karşılanmış, tepkilere daha fazla dayanamayan Sakık özür dilemek zorunda kalmıştır.

Bugüne kadar kendilerini Türk Milletinin bir parçası olarak gören ve asla ayrımcılık yapmayan göçmen kökenli vatandaşlarımız;” Biz Osmanlı torunlarıyız. Hangi etnik köken olursa olsun, herkes Türk olarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak doğmuştur” diyerek tepkilerini dile getirmişlerdir.

Sakık’ın Kürt politikalarını, ayrımcı tavırlarını hepimiz biliyoruz. Burada dikkat çeken ise BDP milletvekilinin bütün bir coğrafyayı, Balkan, Rumeli ve Kafkas kökenli vatandaşlarımıza “siz bu ülkenin asıl sahipleri değilsiniz” sözleriyle ortalığı karıştırmaya çalışması anlaşılır gibi değildir.

Sırrı Sakık ve O’nun gibi düşünen BDP ve taifesi şunu iyi bilmelilerdir ki;

Osmanlı döneminde Balkanlarda ve Kafkaslarda yaşayan, etnik kimliği ne olursa olsun Müslümanlar kendilerini Türk milletinden asla ayrı tutmamış, Osmanlıya ihanet etmemiş, Balkan topraklarını kahramanca savunmuş insanlardır.

Osmanlının özellikle Balkan savaşlarında kaybetmesi üzerine de son çare olarak Anadolu topraklarına göç etmek zorunda kalmıştır.

Balkan göçmenleri hiçbir zaman dağdan gelmemiş, Atatürk’ün de doğduğu topraklar olan coğrafyadan gelen vatansever Türklerdir. Balkan göçmenleri içimizde “bin yıldır yaşayan” son zamanlarda da “hainlik ve bölücülük yapanlardan” ise asla değildir.

Osmanlının “Rumeli” dediği, bugünün Balkanlarından göç etmek zorunda bırakılan ve “Evladı Fatihan” olarak anılan bu yurttaşlarımızın büyük çoğunluğu Ege Bölgemizde yurt edinmişlerdir. Özellikle Bursa, Sakarya ve İzmir bölgesinde yoğunlaşmışlardır.

İşte bu “Evladı Fatihanlar dan” birisi de AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait’tir.

AKP milletvekili Sait ailesi 1956 yılında Kosova’dan gelen bir ailenin çocuğu. Yıllardır da İzmir Buca’da ikamet etmiş, Balkan göçmen derneklerinde görev almıştır.

2011 Genel seçimlerinde İzmir ve Buca’da yoğun olarak bulunan Balkan göçmeni vatandaşlarımızın yoğun desteği sayesinde altıncı sıradan “son anda” milletvekili seçilmiş bir şahıstır.

AKP Milletvekili bu Rifat Sait; TBMM’de yaşanan ve Balkan ve Kafkas Göçmenlerine BDP’li Sakık tarafından saldırılar yapılırken, mensubu olduğu göçmen kökenli vatandaşlarımızı savunması gerekirken “sessiz kalmayı” yeğlemiştir. Rifat Sait, ne hikmettir ki kendilerini “dağdan gelen” olarak niteleyen BDP ve vekiline rağmen sırf Başbakana şirin gözükmek ve “Kürt politikalarını desteklemek adına” İzmir Balkan Anadolu Birliği derneği ile birlikte düzenlenen “Mostar’dan Malabadi’ye Gönül Bağı” adı verilen iki günlük Diyarbakır gezisine katılarak “Çözüm sürecine katkı” koymak adına bu geziye katılmıştır.

Düzenlenen bu geziye kimsenin itirazı yoktur. Ancak bu gezi yeri ve zamanlaması yanlıştır. Mutlaka Diyarbakır’da bu ülkenin bir kentidir, mutlaka orada da Balkan ya da Kafkas göçmenleri vardır. Bu vatandaşlarımızla dayanışma içersinde olunması normaldir. Burada normal olmayan Diyarbakır’da ziyaret edilen BDP’li Belediye Başkanıdır, ayrımcı Kürt politikalarını güden sivil toplum örgütlerini ziyaret etmektir.

Başta Rifat Sait ve İzmir Balkan Anadolu Birliği mensuplarının kendilerini bu toprakların asıl sahibi olarak görmeyen bir partinin milletvekiline gereken cevabı vereceği yerde, bunu yapmayıp, o partinin Diyarbakır Belediye Başkanını ziyaret etmesi, bunu yaparken de “Çözüme katkı” koyduklarını beyan etmeleri dikkat çekicidir.

AKP İzmir Milletvekili Rifat Sait yarın İzmir, özellikle de Buca’da kendisine oy veren vatandaşların karşısına çıktığında bu yaptıklarının hesabını nasıl verecek merak ediyorum.

Şimdiden Buca’da ki göçmen vatandaşlar bir taraftan BDP milletvekili Sırrı Sakık’a, diğer taraftan da kendi insanları olan Rifat Sait’te kızgın ve kırgın görünmekte, özellikle de Rifat Sait’tin bu konuda açıklama yapmasını beklemektedir.

 Sonsuzluk (Osman özeker)  11.03.2013

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..