Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Hadi, aradaki farkı bulalım: " Seni seviyorum / Sen'i seviyorum "

"Ne fark var ki? hepi topu bir nokta koymuşsun araya, hepsi o kadar..." diyenlere minik bir hatırlatma: üzerinde yaşadığımız Dünya da uzay boşluğunda bir nokta hele siz bir de yedi buçuk milyar dünyalı ile çekilen bir fotoğrafta, selfiyi siz çekmediğinizdeki boyutunuzu hesaplayın!..

Fakat yine de; öyle çok büyük, yere göğe sığmaz, hiç bilinmedik, görülmedik bir fark olarak ortaya atmak, haksızlık olur bu 'seni seviyorum' sözcüğünün kullanıcılarına.

Sadece o noktaya biraz yakından bakıp, ne fark olabilir ya da nasıl bir fark vardır diye görmeye çalışmak, sunduğumuz sevgiyi daha yakından tanımamıza katkı sağlayabilir. Hiç şüphesiz ki; hiç kimsenin sevgisini bir ölçü aracıyla ölçüp herhangi bir kıyaslama yapmak bana düşmez. Neticede içerdiği sevginin miktarı "Seni" dense de "Sen'i" dense de değişmez, sevenden dolayı.

Fark sağlayacak tek konu karşımızdakini nasıl gördüğümüz ile ilgili. Sevdiğimizi hep özel görürüz, ama öznel görür müyüz? İşte bu soru; tam bir özeti o noktanın.
Sevdiğimizin her hali, görünen, duyulan, dokunulan, hissedilen, yaşanan tüm hallerini severiz. Bize sağladığı tüm güzellikler bu sevginin gücü ile yansır. Hatta sevilme oranımıza hiç bakmadan limitlerimizi de aşacak kadar sevebiliriz. Bu sevgi öyle güçlüdür ki, tek başına mutluluk hissetmemize bile sebep olabilir.

Peki, sevdiğimizi sevdiğimiz yapan varlığını görebiliyor muyuz?

Ona seslenebiliyor muyuz?

Onunla iletişime geçebiliyor muyuz?

Tüm bunlardan çok daha önemlisi; bunu sağlayacak olan kendi varlığımız ile iletişim halinde miyiz?..

İster kadın, ister erkek olun sevgi türe göre değil davranışa göre farklı görünebilir. "SEN" olarak sevdiğinizin özü ile bağ kurabildiyse, sevginizin üretim bandı: "SEN" lik şenliğe dönüştü demektir.

Gülümseyin!

"Seni seviyorum"dan "Sen'i seviyorum"a geçiş yaptınız demektir.

"İyi de, noldu şimdi ne değişti ki?" sorusu olursa diye de şöyle bir taraf değişikliği yapalım. Sizi konu mankeni olarak alalım ve "Nasıl bir farkı olabilir?" i şöyle örnekleyerek açıklayalım.

Bir Sevgi düşünün!

Hiç bir önemi yok nasıl bir sevgi olduğunun. İster arkadaşınız, ister sevgiliniz, isterseniz akrabanız hatta doğaya olan sevginiz bile olur, sadece gerçekten hayatınızdan var olan "Çok güçlü bir sevgi" diye tanımlayabileceğiz bir sevgiyi düşünün.

Eğer bu sevgi; düşünüp hissettiğiniz anda içinizde başlayıp dışınıza doğru yayılıyorsa huzur dolu muhteşem bir duygu ile; işte o küçücük noktanın sağladığı farkla karşılaştınız demektir! Özünüze erişerek sizin sevgi kaynağınıza katılmış bir sevgi bu hissettiğiniz ve varlığınızın en değerli hazinesine bir pırıltı olmuş ışıl ışıl ışıldıyor.

Tadını çıkarın!

Sevgi çok güzeldir.

Sınırsız Huzur, kotasız Sevgi, limitsiz Neşe dolu olsun gününüz.
Birol Boyacıoğlu
brlbo.com

 
Toplam blog
: 56
: 123
Kayıt tarihi
: 14.01.17
 
 

Reklam ve Halkla İlişkiler ile başlayan profesyonel yaşama, değerli markaların hayat bulduğu iç m..