Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Hadi, binelim n'olur! saçlarım ıslanmasın!

Hadi, binelim n'olur! saçlarım ıslanmasın!
 

Çelişkiye bak: Şehirleri her an biraz daha yaklaştıran teknoloji, insanları her gün daha çok uzaklaştırıyor birbirinden.


Kadıköy Söğütlüçeşme’de, metrobüs durağındaydık. Hafiften çiseliyordu yağmur… Ufak tefek, tombulluğu ona ayrı bi sevimlilikle hafif de komiklik veren, 20’li yaşlarında, muhtemelen üniversite öğrencisi  kız; bir yandan başının üstüne çapraz şekilde tuttuğu kitaplarla kendini yağmurdan korumaya çabalıyor, bir yandan da olası erkek arkadaşını, yanaşacak ilk araca binmeye ikna etmeye çalışıyordu:

“Hadi, binelim n’olur! Saçlarım ıslanmasın!”

Ve o cümleyi söylerken, öyle bir hali, öyle bir tavrı vardı ki… O an saçlarına yağmur değmemesi, dünyanın en önemli şeyiydi onun için… Ve o, çocuğa hafiften yalvarırken, oğlanın ona karşı geliştirdiği tavrı, kuyumcu terazisine koyuyordu inceden inceye… Ricasına alacağı karşılık, genç adamın hanesine olumlu ya da olumsuz puan biçiminde, ve kadın için çok önemle kaydedilecekti…

Flörtlerinin ilerleyen günlerinde, küçük hanım, o anı asla unutmayacak, kendince en uygun zamanda ilişki gündemlerine alacaktı bu meseleyi… Tıpkı biz erkeklerin çoğu zaman farkına bile varamadığı ayrıntıları, hemen hemen tüm kadınların akıl defterlerine not edip, en boş anımızda, en beklenmedik biçimde kafamızı gözümüzü kıracak sanal taşlara dönüştürmesi gibi…

Onlara göre, “doğuştan öküz yaradılışlı olan” bizler!; böyle olayları yakalamakta pek bi duyarsız, fazlasıyla da anlayışsızdık… Mesele adamı değiştirmekle de hallolmuyordu ki!.. Sonuçta hepimiz birbirimize benziyorduk işte! Al birimizi vur ötekimize!..

Hakikaten ama!.. Biz de arasıra öküzleşiyor muyuz ne! İnsan azıcık anlayışlı olur! Ah işte! Gel de onu bi de erkeklere anlat! İsteyerek yapmıyoruz ki! Yaradılışımız bu!..

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..