Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hadi Bakalım

Milletin kanı, halkların ahı bu hainlerin krallığını yıkacaktı yıktı da....

Lakin özgürlük ve eşitlik adına verilen bu mücadelin sonrasında atılacak adımlarda çok büyük mücadele gerektiren adımlardır.

Özgürlük ve eşitliğin ne demek olduğunu bilerek ve bunun düşünü kurarak bu mucadeleyi veren ve balyozu indiren bu toplumun bunu yaşamak konusunda kuracağı Yeni Cumhuriyet te kurum ve yapılar sivil insiyatifin tam merkeze oturtulduğu her anlamda bir çok reformla yeniden yapılandırılarak oluşturulmaldır....

Millete, dilediğinde hükümetleri değil tüm devleti dahi tasviye edebilme iradesi verilmelidir.

Kuvvetler ayrılığını güçler takozu olmaktan uzaklaştıracak anayasa değişikliklerine gidilmeli, anayasa, en temel de bireyin hak ve eşitliğini gözeten ve bunun bırakın toplumsal veya halklara özgü olmasını evrensel bir özgürlük kalitesinde uygulanmasını sağlıyacak sil baştan düzenlemelerle yeniden oluşturulmalıdır.

Sabah inşa ettiğine akşam tapınmayan dinamik, anarşist bir toplum için kurulacak Yeni Cumhuriyet te kurum ve yapılarda sivil insiyatifin koltuk sayısı, tasviyesi gerektiğinde sabah kahvaltısı yapmak kıvamında olmalıdır.

Bir de şu kula kulluk mevzusuna değineceğim:

İbrahim Ethem yeni bir köle alır ve sorar:

-Senin ismin nedir?
-Siz nasıl çağrırsanız efendim, der.
-Ne yer ne içersin?
-Siz ne verirseniz, der.
-Benden arzun nedir?
-Bir kölenin efendisinden arzusu onun kendisi için olan arzusudur der.

İbrahim Ethem başlar hüngür hüngür ağlamaya. Yazıklar olsun bana ki kulluğu bir köleden öğrendim!

Yeni kurulacak Cumhuiyet te devletin idari yapısından ruhban sınıfları kesinlikle kaldırılmalı. Kendini özgür ve eşit hisseden insan keşfedebilen ve tercih edebilen insandır.

Tüm kavramların evrensel kutsallığının barındığı yaşandığı bir toplum ise bu insanların bireysel keşif ve tercihlerini tartışabildiği hatta dilerse öküz kalabildiği bir toplumdur.Bu toplum isterse öküzlerin meclisini isterse de cübbeli ahmetlerin meclisini isterse dünyayı yakalım marsa taşınalım meclisini kurabilme ota boka svil örgütlenme özgürlüğüne sahip olabilmeliki, o toplumun bireyleri İbrahim Ethem im kölesi gibi olacağına, İbrahim Ethem'in tanrısının İbrahim Ethem i gibi olabilsin.

 
Toplam blog
: 33
: 539
Kayıt tarihi
: 31.10.06
 
 

Yazmayı seviyorum...Çünkü yazdıklarımı okuyanlar, beni farklı düşünmeye götürebiliyorlar.....