- Kategori
- Dünya Mutfakları
Hadi çaya buyurun...
Biliyorum Türkiye' de sabah... Belki bir çoğunuz işinizin başında , ya da ulaşmak üzere .
Burada öğleden sonra uç ve bizler daha doğrusu için çocuklar için OYATSU (hafif yiyecekler , tatli , biskuvit vs ) hazırlanır . Büyükler içinde yeşil çay ve yanında resimde görülen tatlılara benzeyen tatlılar .
Bu tatlilarin ozelligi mevsime ozgu yiyecek ve renkleri yansitmasi . Genellikle bakliyat ve pirinc unu kullanilir yapiminda . Evde yapilmasi ozellikle sekil vermesi zor , ustalik isi . Bu tur tatlilari satan dukkanlar var . Arada bir ugrar bakarim yeni cesit ne diye .
Sonbahar kapida . Cennet meyvesi satilmaya baslar yakinda . Tatlilardan biri onun seklinde . Eflatun renginde olan ise o renkte olan bir patatesten yapilir . "SATSUMA IMO". Haslanip yendiginde bile tatlidir . Bir digeri ise bezelyeden . Simdi bezelye zamani degil ama sanirim yiyecek boyasi kullanilmis .
Iclerinde ne olduguna gelince Kucuk AZUKI denilen bir tur fasulyenin eziilmesi ile hazirlanan ic .
Yesil cayin buruk tadini gidermek agzinizda degisik bir tat icin denemeye deger diye dusunuyorum . Hadi elinizi monitore dogru uzatin alin sevdiginizi iclerinden . Afiyet olsun