Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '16

 
Kategori
Turizm
 

Hadi Göçek!

Hadi Göçek!
 

Yaz geldi, beyinlerimiz tatil planları ile karman çorman olmağa başladı. Kafanız Bodrum’a mı gitsek, Antalya’yı mı seçsek, yoksa filanca akrabaların yazlığında mı tatil yapsak gibi sorularla dolup taşıyorsa, size ufak bir tavsiyede bulunacağım.
 
 
GÖCEĞ’E GİDİN, ARKADAŞLAR! Bu şirin, küçük sahil kasabasına vardığınızda nasıl oldu da bugüne kadar akıl etmedik buraya gelmeği, diye kendinize kızacaksınız.
 
Adını yöre halkının göç zamanını ‘’Hadi Göçek’’ şeklinde haberleşmesi sonucu alan kasaba Muğla-Fethiye yolu üzerinde bulunmakta olup, Antalya’dan araba ile 2,5-3 saat, otobüsle 3-4 saat süren bir yolculuğun ardından ulaşıla bileceğiniz bir destinasyondur. Göcek, Dalaman Uluslararası Hava Limanından  20 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır.

 

Bu şirin sahil kasabasında konaklamak için kiralık ev fiyatları 1500-5000 TL arası değişmekte olup, önceden booking.com gibi sitelerden rezervasyonlarınızı da yaptırma şansına sahipsiniz.
 
 
Yazlık ve kiralık dairelerin yanı sıra Göcek’te lüks villalar ve süitleri ile muhteşem servis sunan beş yıldızlı Rixos Premium Göcek Suites & Villas da sizlerin tatiliniz unutulmaz kılacaktır.
 
Kasaba yat limanından oluşmakta olup karşı koylara her an tekne ve ya bot kiralayarak geçebilirsiniz. Burada küçük bir parantez açmak istiyorum - Rixos Premium Göcek Suites & Villas misafirlerine özel ücretsiz tekne servisinin yanı sıra yakın koylara tekne turları da organize edilmektedir. 
 
Göcek kasabasında MIGROS, CARREFOURSA, KIPA, WATSON, L’OCCITANE gibi mağazaların yanı sıra, yöreye ait hediyelik eşyalar satan küçük dükkânlar de mevcut. Göcek anısı olarak Bedri Rahmi koyunun sembolü olan balık resimli mıknatıslar almağı unutmayın. Bu arada Göcek esnafı diğer tatil beldelerindekiler gibi saldırgan değil. İstediğiniz kadar dükkânda zaman geçirip, ürünleri inceleye bilirsiniz.  Fiyatlar da uygundur. Örneğin, el işi yazmalar, bandanalar 15 TL ila 30 TL arası değişmektedir.
 
Göcek mutfağı Akdeniz ve Ege mutfağının karışımından ibarettir. Marina’daki restoranlarda her daim taze balık ve lezzetli zeytinyağlılar sunulmaktadır.
 
Bu yaz mutlaka Göcek’e gidin derim ben size değerli okurlarım. Özellikle Ramazan tatilinizi harika geçirmek istiyorsanız, mutlaka bu kasabayı da tatil listenize ekleyin.
 

 

Tembellito çok beğendi Göceğ’i J
 
 
 
Toplam blog
: 2
: 68
Kayıt tarihi
: 23.10.12
 
 

www.tembellito.blogspot.com  ..