Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Hadi istediğiniz oldu, yakalandı

Hadi istediğiniz oldu, yakalandı
 

Hadi… İstediğiniz oldu ve zamanın “en kısasında” Diyarbakır bombacısı yakalandı…

Şimdi ne olacak, ne diyeceksiniz?

DTP Gurup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili ve başka yerlerde konuşan diğer DTP’liler, Diyarbakır’daki bombalı saldırı sonrasında, sanki bu saldırıyı düzenleyen PKK değilmiş, ona iftira ediliyormuş gibi davranarak devleti “…bu hain saldırıyı kınıyor ve faillerinin en kısa zamanda yakalanmasını diliyoruz…” demişlerdi.

Al işte yakalandı.

Yakalanan kişinin evinde, daha birçok yerde benzer eylemlerin yapılabilmesi için her türlü malzeme ele geçirildi. Sanık, daha önce de PKK ile ilişkisi nedeniyle 5 ay hapis yatmış, Kuzey Irak’ta bomba eğitimi almış bir militan.

Şimdi ne olacak?

Hani “…en kısa zamanda yakalansın…” diyorlardı ya, yakalandı. Hem de beklenenden daha kısa zamanda yakalandı.

Diyarbakır İl emniyet Müdürü Sayın Zeki ÇATALKAYA, yıllarını terör bölgesinde geçirmiş, bilgili, dirayetli ve etkin bir polis müdürüdür. Ekibi de aynı şekilde…

Sanırım PKK’lılar ve DTP Milletvekilleri, eylemcinin yakalanmayacağını varsayıp “Hadi yakalayın da görelim” havası içinde suçu örtmeye, PKK’nın üzerinden atmaya ve hatta provokasyon olarak da devletin üzerine atmaya çalışıyorlardı.

Bittiiiii…

Şimdi neye sığınacaksınız?

Ha… Dün yapılan gurup toplantısına Baskın Oran da katılmış… O’nu konuşma yapmak üzere kürsüye davet etmişler. Bekledikleri, kendi “arık”larından konuşma yapacak. Ama olmamış Baskın Hocanın konuşmasından sonra elektrik çarpmışa dönmüşler.

Ne demiş Baskın Hoca?

“Biz sizi Türk milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik. Yalnız bir milliyetçiliğin bir günden bir güne, bir başka milliyetçilikten hiçbir farkı yoktur. Biz sizi aynı zamanda Kürt milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik” demiş…

Bu arada, PKK’nın TV kanalından açıklama yapıyorlar. Özürleri kabahatlerinden büyük ve onlar da eylemi “Yarım ağız” üstlenerek…

“Sivillerin yaşamını yitirmesi üzüntülerimizi arttırıyor. Bizim hareketimiz hiç bir zaman sivilleri hedef almadı. Bize bağlı olan bağımlı ya da bağımsız, bu halk ile hareket edenler sivilleri hedeflemezler. Sivillerin yaşamını yitirmesinden dolayı üzüntülerimizi belirtiyoruz, halkımızdan da özür diliyoruz”

Hem de yalan söyleyerek… Ne çabuk unutuldu geçen zaman içinde çoluk çocuk demeden o kadar insanı öldürdüğünüz?... Demek ki o zaman hiç içiniz, vicdanınız sızlamadı, şimdi sızlar oldu!…

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN da gurubunda DTP milletvekillerine “Safınızı belirleyin” demeye gelen çağrı yapıyor.

Hiçbir işe yaramaz. Onların safı belli…

Saf, PKK safı... Ama biz ne yazık ki artık “Saf” değiliz. Ancak “Saflarımız” daha da sıklaşıyor giderek, PKK da bunun farkına vardı ama aklı başından daha karış karış havada duruyor.

Sanırım, havada uçan jetlerde, helikopterlerde, bombalarda, füzelerde takılı kaldı…

09 OCAK 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..