Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Hadi kaçamak yapalım.

Hadi kaçamak yapalım.
 

kaçamak


Önce telefonun rehber kısmına girilir, sonra arayan hatunun numarası yazılır. Kişi bölümüne gelindiğindeyse en yakın erkek arkadaşlarından birinin adı yazlılır. Misal; Hasan. Böyle değil elbette kaçamak tarifi daha doğrusu damağımda iz bırakan kaçamağın tarifi böyle değil. Çok bait ama kendimce lezzetli bir yemek kaçamak. Ana malzememiz mısır unu. İşin içine mısır unu girince sanmayın ki Karadeniz' e ait bir lezzet. Yanlış hatırlamıyorsam bir Muhacir yemeği. Yapılışına gelince: Dediğim gibi ana malzememiz mısır unu. Yarım kilo mısır unu bir litre kadar içine tuzu da ilave edilmiş kaynamış suya atılır. Ama boca etmeden sakince suyun üzerinde kalacak şekilde dökülür un tencereye. Unun hava alması için kaşıkla 3-5 yerinden batıralım. Yavaş yavaş karıştıralım, koyu lapa kıvamına geldiğinde ocağı kapatıp içindeki hamuru bir tepsiye yayalım. Üzerine kızgın tereyağını da döktük mü alın size kaçamak. Günaha girmeye de gerek yok bu durumda. Damak tadınıza göre isterseniz üzerine pekmez de döküp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sevgi ve muhabbet ile...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..