Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hadi Kemal Bey..

Hadi Kemal Bey..
 

Habire Kandil'i bombalıyoruz.. 

8'inci Ana Jet üssünden kalkan F-16 savaş uçakları ve gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip uçaklarla gece-gündüz yerle bir ediliyor Kandil ama savaşla ilgili herhangi bir sonuç ve açıklama yok. 

Savaş diyorum, çünkü "Kandil'e Hava Harekatı" diye geçiyor haber bültenlerinde ne yazık ki.. 

Son şehit olayında belki de en çok öfkelenenlerdendim. Hala daha öfkeliyim bizi yönetenlere karşı..Hala istifalarını istiyorum ülkeyi yönetemedikleri için..Ana muhalefet liderinin de istifasını istiyorum, özellikle terör meselesinde çözüm bağlamında somut adımlar atmadığı için.. 

"Hava Hareketi" denilince ne anlıyorsunuz? 

Tıpkı Kıbrıs Harekatında olduğu gibi benzer bir harekat geliyor akla değil mi? Hiç de değil. Kandil'e havanda su dövüyor TSK. 

Biliyoruz ki, PKK diye bir terör örgütü mevduttur ülke'yi otuz yıldır tehdit eden, bebekleri öldüren, karakol basan, askerlerimizi şehit eden.. 

Hala daha devam etmektedir.. 

İşte ben, ilgililerin istifalarını bundan dolayı istemekteyim..Çözüm bulamadıkları için. 

Siz Kemal Bey, susmamalısın ve devamlı terör'ün bitirilmesi için formül üretip iktidar'a sunmalısın. Terör örgütü'nün kurulma aşamasında da, devamlılığında da, her türlü desteğinin AB ve ABD tarafından güdümlendiğini önce Başbakan'a, sonra kamuoyuyla paylaşmalısın.. 

Bir de Kemal Bey, biliyorsun ki bataklığı kurutmadan, sineklerin yok olması nasıl ki mümkün değil dir. Terör örgütü'nün sıfırlanması için de ana kaynaklarına inilmesi gerektiğini ve destek veren dış güçlerin desteklerini kesmek gerektiğini ve ancak bu şekilde devletin kendi vatandaşına kurşun sıkmasını önleyebileceği şeklinde ana muhalefet duruşunu sergilemelisin..Elbette ki devlete karşı bölücülük anlamında tehdit eden terör örgütüne cinemaskop filmi seyreder gibi setretmeyeceğiz. Zira şiddet ile hiç bir şeyin çözülemeyeceği ortada dır.. 

Yok efendim, terör'ün nedeni doğu'daki işsizlik miş, yok efendim kimlik arayışıymış ve bu nedenle de bölünmek istiyorlar mış da, örgüt kurup dağa çıkıyorlar mış. 

Geçiniz.. Amerika tarafından sadece Kürt değil, Laz, Çerkeş, Gürcü ve diğer etnik kimlikler kışkırtılıyor, dünya bankası fonundan parasal destekler sağlanıyor ve ülke ekonomik anlamda zayıflatılmak isteniyor.. 

Defalarca yazdım. 12 Eylül öncesi örneğinde orduğu gibi, ABD sağ ve sol ideolojileri dizayn edip, kardeşi kardeşe öldürtüp, sırf serbest piyasa ekonomisi modelinin tatbiki ve ekonomik anlamda ülke'yi daha bağımlı hale getirmek için uyguladığı senaryoydu..Şimdi de sırf ülke ekonomisini tamamen bertaraf etmek değil, ekonominin dengesini nefes alabileceğimiz boyutta tutmak için, askeri harcamaları üst boyuta çekiliyor. Dolayısıyla tıpkı 12 Eylül öncesinde gençlerin kandırıldığı gibi, bugün dağa çıkanlar kandırılıyor ABD tarafından..Ve de ülke'yi içten içten sömürmeye devam ediyor.. 

Kamuoyu artık bundan böyle, "Yapacağız, edeceğiz" açıklamalarını değil, somut sonuç istiyor Kemal Bey.. 

Bakın, ikide bir Kemal Bey'in adını zikrediyorum farkındaysanız.. Kemal Bey, demokrasilerde çözüm üretmek için olmazsa olmazı dır. 

Bölünmek miş, çözülmek miş..hepsi fasafiso..Terör örgütü de farkında dır Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük bir Devlet olduğunu. 

Çözüm, AB ve ABD ile savaşmaktır..(Silah anlamında değil, demokratik kulvarla) 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..