Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hadım, yanlış adım!

Zaman zaman gazete haberlerinde gözüme çarpardı, ürperirdim. Kadın; kendisine kan kusturan kocasından kurtulmak için gece uykusunda iken cinsel organını kesmiştir! Hınç ve intikam dolu bu tutumu artık canından bezmiş kadın açısından bakınca anlamak biraz olsun mümkünken, AKP'li kadın milletvekilleri bu tür bir infazı yasalaştırmak için ortaya fırlayınca  kafalar durdu! 

 Kadın vekil erkekten  gelen bütün kötülüğü, erkek bedeninin yüzölçümünde hayli küçük bir yer teşkil eden  cinsel organa mı bağlıyor yani? Yani o kesilince ya da işlevsizleştirilince sorun ortadan kalkıyor , öyle mi? Hadi canım, elbette ki, sorun ortadan kalkmış filan olmuyor.Sadece erkekten vahşice bir intikam alınmış oluyor ve tıpkı  ölüm cezasında olduğu gibi başka tecavüz planları yapan varsa onlara güya gözdağı verilmiş oluyor, Yasaya en ağır ceza konulunca suç işleme eğilimli kişiler  hemen vazgeçecekler çünkü! Sanki tecavüzcüler, önce açıyor Ceza Yasası'nı, bir bakıyor," Dur bakayım, en hafif cezalı suçlar hangisi? Hııım, tecavüz fena görünmüyor, ben tecavüz suçu işleyeyim en iyisi.." deyip işe koyuluyorlar!
Kadın milletvekillerinin bu saçma sapan ve tribünlere odaklı atağının üstünden çok geçmedi, Konya Selçuk Üniv. Profesörlerinden muhterem bir zat, " Tecavüzde açık saçık giyinen kadın  yarı yarı yarıya suçludur !"dedi! Buyur buradan yak! Bu durumda erkek cinsel organının yarısı kesilecek, peki  diğer yarıyı tamamlamak için kadının neresi kesilecek? 

Bu arada, yasa önerici  hatunların bir de insancılık boyutu var ki, evlere şenlik! Öyle ortaçağ ilkelliğine filan düşülmeden bir takım kimyasallar, ilaçlar vb. ile hadım ediliyor erkek! Modernliğe, çağdaşlığa bakar mısınız? Kan akıtmadan gayet medenice sorun çözmek bu olsa gerek! Tecavüzcü sadece cinsel organı ile mi tecavüz edebilir, başka organı ile ya da başka aletler ile yapamaz mı diye düşünmek hak getire! Bir tecavüz suçlusunu ıslah etmenin , hadım edildikten sonra toplum içine salınan ama hala ıslah olmamış bir suçluyla baş etmekten çok daha kolay olabileceğini hele, hiç düşünmeyin!

Tecavüz , diğer bütün suçlar gibi insan beyninde oluşan, sonra eyleme dökülen bir suçtur. Çok ağır, çok öfke ve linç hissi uyandıran rezil bir suçtur hem de. Bütün büyük suçlar gibi suçu hazırlayan ve olgunlaştıran süreçleri vardır. Ama tabii, bu süreçleri araştırıp, zahmetli ve uzun süren  bilimsel  çalışmalar yapıp, suçun kökenine inerek suçu orada yok etmekle uğraşmaya ne gerek! Bur adamın cinsel organını, olsun bitsin!  Sal korkuyu, sal fermanı, görevini yapmış olmanın iç rahatlığıyla uyu geceleri! 

Toplumun yumuşak karnı olan konularda çağdışı fetvalarla ortalara fırlayarak yeni kabinelerde kendilerine yer açmaya çalışan kadın vekiller lütfen düşününüz; ( Not: Konya Selçuk Üniv.Profesörü sen de düşün!) : Daha düne kadar yasalarımızda fahişeye tecavüzün ceza indirimi vardı. Allah razı olsun AB normlarından, onun yüzü suyu hürmetine nasılsa o yasa maddesi düştü. Fakat korkarım, erkeğin kendi eşine tecavüzü , hala o kadar da mühim bir suç sayılmamakta! Toplum yaşamımızda bu çifte standartlar eksilmeksizin dururken, tecavüzde kadın da  suç ortağı sayılır diyen koca koca profesörler varken, sizler kimi ne ile cezalandırıyorsunuz? Sizlerin asli görevi;  hınç, nefret ve öç alma güdülerini körüklemek, korku ve dehşet salmak yerine ıslah edici cezalar, suçtan uzak tutma, suça yönelmeyi oluşturan ortamları iyileştirmektir. Devletin görevi ise, mağdurlar adına  öç almak değil, suçu ortadan kaldırmaktır, suçluyu değil!

 
Toplam blog
: 22
: 262
Kayıt tarihi
: 19.07.11
 
 

Sessiz , sakin, kendi halinde, ağzı var dili yok, güler yüzlü, tatlı dilli, sevecen, kendisiyel b..