Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Hadım Etmeye Karşı Çıkanlar,

Hadım Etmeye Karşı Çıkanlar,
 

Asıl utanması gerekenler,iki ay yatıp çıkarken, sen neden utanasın...


Ateşin kendilerine düştüğünü, hayal bile etmek istemezler...O ateşin kendi canlarına, canlarından daha aziz çocuklarına düştüğünü, bir an olsun düşünseler, aynı eleştiyi yaparlar mı acaba... 

AKP'li iki bayan milletvekilinin tecavüz edenlerin hadım edilmesi ile ilgili verdiği öneriye, İzmir CHP milletvekili olan yine bir bayanın karşı çıkmasının, ancak siyasi bir açıklaması olabilir... 

Bu sayın milletvekilinin kendisi veya yakınları, böylesi, insan dışındaki varlıklara özgü bir davranışa maruz kalsa, ertesi gün, aynı öneriyi kendisi getirirdi hiç kuşkusuz...Ya da, öneriyi kendi partisinden birisi getirseydi, karşı çıkmazdı büyük olasılıkla...İşin siyasi boyutu, daha açıklanabilir gibi geliyor bana. Yoksa "Tecavüz olayı bir hastalık mıdır ki, niye tedavi düşünülüyor " gibi, bilim dışı bir savunma, üstelik doktor olan bu bayana hiç yakışmıyor.Tecavüz eylemi normal bir insanın yapabileceği bir davranış değil, bir hastalık halidir. Kendi yakınlarına bunu yapanlara tıpta, "ensest ", küçük çocuklara ilgi duyanlara da, "pedofili " denildiğini biliyorum. 

Böyle bir yazıyı kaleme almak konusunda kararsız kaldım. İnsan yazarken bile utanıyor.Ama kanayan bir yaraya, merhem olmak noktasında; en azından kendi duygularımı yansıtmak istedim. Duyarlı olan herkesin de, bu konuda tepkisini dile getirmesi gerektiği düşüncesindeyim. 

Adam öz kızına tecavüzden, dokuz yıl hapis yatıyor.Çıkınca ne yapıyor, tahmin ediyor musunuz...Askerde olan oğlunun hamile karısına, çirkin emelini gerçekleştirme girişiminde bulunuyor...Kadın kocasına haber veriyor, adamcağız izin alıp geliyor, karısını başka şehre götürüyor. İyi ki, babasını öldürüp elini kana bulamamış. 

Zaten, iğne ile yapılan hadım etme girişiminin , ömür boyu süren değil, belli bir müddet için etkili olan bir tedavi olduğunu söylüyor ilgili kişiler. 

Yapılan bir araştırmaya göre, aile içi veya diğerlerini kapsayan tecavüz olaylarının sadece %5'i ortaya çıkarılmış. Geriye kalanlar, gizli olarak devam eden, kanıtlanamayan, mağdurların utancından anlatamadığı tehdit edildiği, yaşamını sürdürmek zorunda kaldığı için sustuğu veya geçmişte olmuş, olaylarmış. 

Böyle bir olaya maruz kalan, özellikle çocuk veya gençlerin; cinsel yaşamının, insan ilişkilerinin nasıl olumsuz etkileneceğini, onun hayatının tümünün nasıl kararacağını bilmek için, doktor veya psikolog olmaya gerek yok sanırım. 

İnsan öldürme ile bir fark yoktur, bir çocuğu veya herhangi bir insanı ruhsal açıdan bitiren, böylesi hayvani davranışların. 

Hiç olmazsa bu tür insani konularda, siyaseti bir yana bırakabilme erdemine sahip olabildiğimiz , "insan" gibi düşünme yetisini kazandığımız zaman; ancak, "uygar ülke" olabilmeyi hak edeceğimiz düşüncesindeyim. 

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..