Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '09

 
Kategori
Müzik
 

Hadise, "Düm tek tek" ile Eurovision'da 4. oldu!

Hadise, "Düm tek tek" ile Eurovision'da 4. oldu!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Duyulduğu ilk günden bu yana bir destan gibi dilden dile dolaşan ve "Bu yıl Eurovision'da kesin birinciyiz" dedirten Hadise ve şarkısı "Düm tek tek" alınan dördüncülükle herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ülke olan ve bu yarışmanın tarihinde şimdiye kadar ki en yüksek puanı alan Norveç, şarkıcısı Aleksandr Ryback ve onun şarkısı "Fairytale" ile 387 puanla birinci oldu. 218 puanla ikinci İzlanda oldu. 207 puanla üçüncü olan ülke ise komşumuz Azerbaycan'dı. Biz Türkiye 177 puanla dördüncü olduk. Hadise'yi bu sonucu alarak ülkemizin adını duyurduğu ve bizim için büyük bir başarı olan dördüncülük duygusunu bizlere bir kez daha yaşattığı için gönülden tebrik ediyor ve ona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Benimle aynı fikirde olmayanlar vardır mutlaka içinizde. Bu sonucu başarısızlık olarak adlandıranlarda az değildir. Alınan bu sonucun sebep-sonuç ilişkisinin açık bir göstergesi olduğunu biraz sonra anlatacaklarıma anlayacaksınız ve bu sonucun aslında alabileceğimiz en başarılı sonuç olduğunu göreceksiniz.

Yılbaşı akşamı şarkı ekranlara geldiği günden bu yana çok şey konuşuldu, tartışıldı. Hepimiz şarkıdan bahsederken "mükemmel" dedik. Hadise'de aynı şekilde... Fakat yarışma tarihi yaklaştıkça çeşitli yorumlar, çeşitli fikirler ortaya atıldı. Yok, Hadise'nin kıyafeti şöyle olacak, yok böyle olacak; klip çok erotik, klip az erotik olacak (en sonunda hiç olmadı, tanıtımlarda yılbaşı akşamındaki klip kullanıldı)... Yarı finalde yarıştık ve finale çıktık: yok, kıyafet dansöz kıyafeti gibi; yok, kırmızı kıyafet hiç olmamış; yok, birinci olamayız vs. vs. dedik, dedik ve birinci olamadık.

Hiç konuşmasaydık ya da az konuşsaydık; illa ki konuşacaksak yapıcı ve olumlu olsaydık emin olun birinci olurduk. Şimdi "Hadise'yi biz mi seçtik, 47 ülke seçti" diyeceksiniz. Oylama sistemindeki çözümsüzlük ve adaletsizlik tabi ki etkili olmuştur, ama biz en başta kendi kendimizle anlaşamadık. Her zaman olduğu gibi kendi kuyumuzu kendimiz kazdık. Dediğim gibi eleştirilerimizi aşırı değil de dozunda yapsaydık ya da yıkıcı değil de yapıcı olsaydık birinci olurduk diye düşünüyorum. Hadise ve "Düm tek tek" ile Belçika yarışsaydı, bizden daha iyi bir sonuç elde ederlerdi, buna eminim.

Bizde bu kadar ağır eleştirel yaklaşımlar ve yeni ve iyi olan her şeye karşı olan yıkıcı tutum var oldukça biz daha çok dördüncülükler görürüz.

Hadise'ye de: Sen şarkı söylemeye devam et. Ama Türkçe, ama İngilizce... Sonuçta kazanan yine sen oldun. Tanınan yine Türkiye oldu.

Gelecek yıl Norveç'te görüşmek üzere. Bakalım kimi yarıştıracağız? Belki yine dördüncü oluruz. Saygılar.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..