Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Magazin
 

Hadise süpeeeer

Hadise süpeeeer
 

Hadise'ye eleştiriler arttı ama....


Şimdi bildiğim bir fıkra vardı. Farklı verisyonları olabilir. Şİmdi ünlü biri ölür ama tesadüfen günahları ve savapları eşit çıkar. Karar merci de derki hem cenneti hem cehennemi gezdirin hangisini isterse oraya koyun. İlk önce cennete girer harika bir ortam herkes mutlu huriler müzikler eğlence diz boyu. Ünlü kişi cenneti gezdikten sonra " ben tabi ki cenneti tercih edeceğim ama merak ettim cehennemi de bir göreyim" der. Cehenneme alırlar uzunca bir salon ucu görünmüyor yan yana kazanlar dizli her ülkenin bir kazanı var. Her kazanın başında bir zebani elinde bir tokmak kazandan kafasını çıkarana bir vuruyor kazanın dibine gönderiyor. Ünlü kişi geziyor geziyor derken bir kazana geliyo başında zebani yok. Kaznın ucundan bir kafa görünüyor sonra kayboluyor sonra başka bir kafa tam çıkarken o da iniyor aşşağıya. Ünlü kişi sorar " yav bu kazan hangi ülkenin neden zebani yok " gezdiren cevap verir " burası Türkiye'in kazanı burda zebaniya gerek yoktur burada biri kafasını çıkarırsa dışarıya alttan çekerler".
Ben açıkça belirteyim ki TRT nin gönderdiği en iyi parça ve en iyi solisttir bu yarışma formatında. Bizim birinci olduğumuz sene nasıl birinci olduk bir düşünelim. Sertap Erener'in şarkısı bittiğinde bittik demiştim. Ama o kadar güzel organize oldukki tüm yurt dışındaki vatandaşlarımız oy yağdırdı. Hatta belki trakyada sınrıda oturanlar , Antalya Kaş ilçesinde oturanlar cep telefonları ile Yunan hatlarından mesaj ile oy attılar. Ben Sertap Erener'in seslendirdiği şarkıyı sevmiş ama yorumunu beğenmemiştim. Çünkü ingilizcesi yeterli değildi ve parçayı bazen sanki bağırarak okudu. Bazı yerlerde nefes nefese kaldı. Ama tabi oy veren hiç kimse buna bakmadı ve birincilik arasında kaynadı gitti.
Ondan sonra ya seçilen sanatçılar iyi değildi ya da parçalarda sıkıntı vardı. Ama bu sefer hem parça harika hem seslendiren. Fizikten bahsetmiyorum ingilizcesi gayet yeterli ses de güzel. Canlı performansını bilemem onu göreceğiz.
Önce bu ne göbeği açık şarkıcı mı olur diye bir kesim eleştirdi. O nedenle şaşırmıştım zaten TRT'nin beklenmedik modernlikte bir parça ve şarkıcı seçimine. Ama şimdi helal olsun demek geliyor içimden.


Şimdi bu gün bir gazetede bomba haber" parça çalıntı". Hem de bir parçadan değil 3 parçadan çalıntı. Neymiş efendim ismi dümtek adlı parçadan alınmış. Yani bu okadar komik bir yorum ki çocuğunun adını Ayşe koyan birine vay sen bu ismi benden çaldın demeye benziyor. Neyse ki çalıntı parça yakalayıcısı üztadı Hakan Gündüz bey anında bunun çalıntı olamayacapını belirtti ama o da komik bir şekilde parçayı basitlikle suçladı. Çakkıdı ile benzeyen tek tarafı ritmi ve bir çok şarkının ritmi aynıdır. Basitlik olayına gelince gitar çalan bir çok arkadaş bilirki yada yakınlarınızda birileri varsa sorabilirsiniz The Beatles grubunun bir çok ünlü parçası çok basittir ve 3-4 akor ile çalınır. Şimdi yapılan güzel bir şey var sırf biz yapmadık diye kötülemeyelim lütfen.
 
Toplam blog
: 21
: 918
Kayıt tarihi
: 19.11.08
 
 

Bir blog oluşturmamın en büyük nedeni ülkemiz ya da dünyadaki bir çok olayda yapılan yorumlarla hemf..