Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Müzik
 

Hadise ve ''Düm tek tek''

Hadise ve ''Düm tek tek''
 

Hadise Eurovision için hazırladığı parça ve "Düm tek tek" nakaratlı göbek dansı ile gönülleri fethet


Bu yıl Rusya'da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, parçasını ilk kez Yılbaşı gecesi TRT’de seslendirdi. Şarkı tam Hadise’den beklenen canlılık ve kıvraklıktaydı. Hemen herkes tarafından beğenildi.

Bir kere Hadise için günümüzdeki sanatçılar içinde görselliği en üstün şarkıcı diyebiliriz. Hem güzel, hem dinamik, hem yaratıcı, hem İngilizceyi ve dişiliği çok iyi kullanıyor. Çok iyi, kadife gibi bir sesi var. Müziği ve dansı soft erotizmle birlikte sunuyor. İlk sunumunda mini bistuyeri ve blucini ile gerçekten muhteşemdi.

Kitlelere hitap eden bir parçada sözleri arasında akılda kalacak bir nakarat olması çok iyi fikir. Hadise’nin parçasında oryantal bölümlerin olması ve “Düm tek tek” nakaratı ile birlikte göbek atılması çok ilgi çekecektir. Şarkı İngilizce sözler, batı enstrümanları yanında kesinlikle Türk motifleri de taşıyor. Parçanın sözlerini Belçikalı bir müzisyenle birlikte yazmışlar.

Şüphesiz yarışma gününe kadar parçaya birtakım katkılar yapılacaktır. Bu tür parçalar genelde ilk dinlemeden daha fazla sonraki tekrarlamalarda seviliyor. Parçanın kıvrak bölümleri daha fazla abartılmalı. “Düm tek tek” le göbek atma bölümü daha fazla öne çıkarılabilir. Hadise’nin kıyafeti ve dansı çok iyi idi., değiştirilmemeli. Dans grubu koreografisinde görsellik ve uyum daha fazla artırılmalı.

Hadise, yarışmada birincilik iddiası olup olmadığına ilişkin soruya da ''Ben hiç o kadar iddialı konuşmadım. Eurovision'da da 'birinci olacağız' demiyorum. Hem ben, hem de ülke hayal kırıklığı yaşar. Tabii ki ben de isterim. İnşallah birinci olursak, İstanbul'da çok büyük bir parti vereceğim'' şeklinde yanıt vermiş.

TRT’yi isabetli seçiminden ve modern hoşgörüsünden dolayı kutluyorum. Doğrusu bu seçimiyle, bu parça ve görüntülerle şaşırttı. Tutucu yönetimde denilen kuruluş bu yönde falso yapmadı.. Eurovision’da çok çeşitli faktörler etkili oluyor. Kazanır veya kazanamaz ama bu yılki parça bomba gibi, sanatçi ise tam bir Hadise.. Bundan iyisi can sağlığı diyor, yalnız başarılar dilemekle kalmıyor, buna içten inanıyorum aynı zamanda..

Parçayı dinleyin, izleyin

http://www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..