- Kategori
- İftar Menüleri
Hafif bir iftar yemeği, zeytinyağlı, tatlı taze fasulye...
Taze fasulye ya da halk dilinde Ayşe kadın..
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı geldi, bu ayda müslümanlar oruçlarını tutarak, ibadetlerini yerine getirmekteler. Oruç tutmak sağlık açısından da önemli. Vucudumuz bu atda deyim terinde ise yenilenmekte. İşte iftarda hafif ve sağlıklı yemekler yemek çok önemli, aşağıda hafif, lezzetli, zeytin yağlı güzel bir sebze yemeği, (Ayşe Kadın, fasulye..)
Malzemeler..
Taze fasulye ..(miktarı isteğe bağlı, )
Soğan ..3 adet
Domates..3ad
Zeytin yağ.. (miktarı isteğe bağlı)
YAPILIŞI..
Ayşe kadınlar yıkanıp, ikiye, bölünür, soğanlar ince doğranır, domatesler soyulup doğranır..İlk önce tencerenin en altına doğranmış soğanlar dizilir, sonra fasulyeler, daha sonra onların üstüne de domatesler yayılır. İstedğiniz kadar(yarım çaybardağı veya biraz fazla ) zeytin yağı ve bir bardak su, tuz, 2, 3 adet kesme şeker konup, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz, fasulyeler sararıp, pişinceye kadar yine bir bardak kadar su ilave edip, fasulyeler piştiğinde yemeğimiz hazırdır demek...
Dün bu tarife göre kısık ateşte pişirdim, ben marketten bir paket dondurulmuş taze fasulye aldım. Nefis oldu, Ramazan ayında iftarlarda rahatlıkla hafif olarak yiyeceğimiz sağlıklı ve besleyici bir yemek. Afiyet Olsun..