Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Hafif insan olmak

Hafif insan olmak
 

Hafif insan mısınız? Eğer değilseniz...o zaman hafif olmaya çalışın.

Sözünü ettiğim hafifliğin, öyle toplumumuzda ki kötü bilinen hafiflik ile ilgisi yok. Hafif insan olabilmek kolay değildir aslında. Hafif yaşayabilmek, tıpkı hafif yemek yiyerek vücudunuzu rahatlatmanız gibidir.

Başkalarının canını sıkmamak hafif olmaktır.
Çok meraklı olmayıp, herşeye burnunuzu sokmamak, karşınızdakini yormamak hafif insan olabilmektir. Bırakın ruhunuz da hafiflesin, vücudunuz da. Hatta hayatınız bile hafiflesin.

Bırakın didişmeleri, bırakın çekememezlikleri, kıskançlıkları.Kim kimi alt edecek diye düşünmek yerine...nasıl birlikte yükselirizi aramaya çalışmak daha iyi olmaz mı?

Kısacık hayatlarımızı hafif yaşamanın güzelliğiyle hayal edin.

Hayattan basit bir örnek mesela; Arabanızla rahat rahat trafikte giderken kenarda duran ve geçmeye fırsat bulamayan bir yayaya yol vermeyi deneyin. Zaten araba altınızda güç sizde yani...6 saniyelik bir duraklama size pek bir şey kaybettirmez belki ama o köşede sıkışmış dakikalardır bekleyen ve birazdan da sabrı tükenip kendini tehlikeli bir şekilde trafiğe salacak yayaya bir yol vermeyi deneyin.
Sizin iyiliğiniz ona bulaşsın.

Bir başka insanın yüzüne kondurduğunuz gülümsemenin, başka bir insana da bulaşacağını unutmayın. Mutluluk bulaşıcıdır.

Her yerde sıfatlarınız ile üstünlük taslamak yerine hafifliğiniz ile karşınızdaki insanların hayatlarını kolaylaştırmayı deneyin.
Sevdiğiniz insanı kıskançlıklarınız ve asabiyetiniz ile boğmak yerine, onu anlamaya çalışmanın hafifliğini tattırın hem kendinize, hem de ona.

Kısacası hafif olmaktan kastım...kolaylaştırıcı olun...kimseye yük olmayın.
Hareketlerinizle de, tavırlarınızla da ve hayatınızla da kolaylaştırıcı olun.

Yazdıklarım çok mu ütopik geliyor? Yapılamaz mı böyle şeyler?.

O zaman hayatınızı tüm ağırlığı ile yaşayın...hem kendiniz çekin bu ağırlığı, hem de hayatınızdakilere çektirin. Tıpkı ağır ve yağlı yemekleriniz ile vücudunuza çektirdiğiniz gibi çektirin.
Kısacık hayatlarımızı da daha da zorlaştırın!
 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..