Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '20

 
Kategori
Kitap
 

Hafıza Koleksiyoncusu

Kayahan Demir, polisiye eleştirmenleri tarafından tam not alan "Pera Palas'ta Gölge Oyunu" kitabından sonra yeni kitabı "Hafıza Koleksiyoncusu" ile okurlarını selamlıyor.

Yazarın olmazsa olmaz baş karakteri Şifre Bilimci Milas Ulukan yine bir tarih cinayetiyle karşı karşıya... Tarih ve polisiyeyle harmanlanmış "Hafıza Koleksiyoncusu" bu sefer okuru 15. yüzyıl Osmanlı'sına götürüyor. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Üniversitesi ve Bursa Muradiye Türbeleri gibi nice tarihi mekan süslüyor romanı. Ayrıca kitapta Cem Sultan, Fatih Sultan Mehmet Han ve Sultan II. Bayezid Han gibi kudretli şahsiyetlerin yansımalarını görüyoruz. 

Kitabın kısa özeti ise şu şekilde:

İstanbul Üniversitesi Hergele Meydanı’nda bulunan bir ceset ihbarı Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibini harekete geçirir. Maktulün zehirli bir usturayla öldürülmesi ve aynı üniversitenin Tarih bölümünde profesör olması bu ölümü sıradanlıktan çıkaracaktır. Bir gece önce İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden yüzyıllar öncesinde basıldığı tahmin edilen ve üzerinde “Cem bin Mehmed Han” yazılı bir sikke çalınmıştır. Çalınan sikkenin maktulün hemen yanı başında bulunması ise akla tek bir şeyi getirir: Ünlü şifre bilimci ve ekibi gizemli bir tarih cinayetiyle karşı karşıyadır!

"Unutma yetisi, insanlığa verilmiş bir ödül mü yoksa ceza mı?" 
 
Felsefi açıdan unutmak ve unutamamak kavramları üzerinde duran kitap, okura bir polisiye kurgudan daha fazlasını vaat ediyor.
 
Unutmak ya da unutamamak; işte bütün mesele bu!
 
"Hafıza Koleksiyoncusu" Timaş Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda!
 
Toplam blog
: 7
: 983
Kayıt tarihi
: 07.03.15
 
 

Gazeteci, araştırmacı, gizem kitapları tutkunu... ..