Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Hafızamızı yitirdiğimiz zaman hayat yeniden mi başlıyor; eğer öyleyse iyi bir şey

Hafızamızı yitirdiğimiz zaman hayat yeniden mi başlıyor; eğer öyleyse iyi bir şey
 

Bu konuda bir sürü saçmalık var. Bilimsel anlamda şu an için anlatılan şekilde hafızayı kaybetmek mümkün değil. Yok öyle bir şey. Hafızanı tümden kaybedecek bir durum olduğu zaman zaten ölüyorsun. İnsanlara ilginç geldiği için filmlerin popüler konusu.

Hafızanızı tümden kaybedeceksiniz ama size hiçbir zararı dokunmayacak. Bu durum herhalde insanların %90’ının hayalidir. Bize bir şey olmasın. Yani hafızamızı böyle kaybetmeyelim.

Bilim ilerliyor. Bilim, beyne reset atmak isteyen(fabrika ayarlarına dönmek isteyen) geçmişi ve her şeyi unutup yeniden ikinci bir hayat yaşamak için insanların arzusu olan “Hafızanızı tümden kaybedeceksiniz ama size hiçbir zararı dokunmayacak” anlamında araştırma/çalışma içine girebilir.

Korkut sen durmadan insanların hayallerini yazıyorsun. Doğru çünkü insanların hayalleriyle buraya geldik.

İnsanlığa çok mu faydası var… Bence evet. Beynimizdeki yılların birikimi moloz yığını gereksiz düşünce bilgi anı vs yüzünden sağlıklı düşünemiyoruz. Beynimiz de bilgisayar. Bilgisayara format atılıyorsa beynimize de format atılmalı.

Hayali bile güzel… Gerçekleştiğini düşünelim… Yeniden doğmuş gibi olursun herhalde. Ama tanıman gerekenleri tanımazsan. Çok da tın. Zorunlu olanlar için tanıma/öğrenme/alışma terapileri yapılabilir. Bu senin annendi deriz annesi olur da aradaki duyguyu kaybederiz galiba.

Böyle bir şeyi istemeyenler de olabilir. Kişi yaşadıklarından memnun, anılarından mutludur. Yakınları, tanıdıkları ona yabancı olsun istemez. Ayrıca insanların çoğu hiçbir şey olmayacağını bilse bile böyle bir durumdan korkar.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..