Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '16

 
Kategori
Mizah
 

Hafta sonu çerezi

İNSAN TÜRLERİ 

Homo sapiens’ten sonra günümüz insanı üzerindeki çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İsviçreli bilim adamları, sınıflandırmayı tamamladılar. İşte günümüzdeki insan türleri:

NAKİL İNSANLAR (homo in cash)

Bunlar, efendilerinin yaptırdığı mabetler çevresinde kümeler halinde yaşarlar. Kendi doğruları olmadığı için yaşamlarını efendilerinin doğrularına göre düzenlerler. Belli aralıklarla düzenlenen liyakat törenlerinde hizmette kusur etmeyenlerine, “İbrikçibaşı Nişanı” verilir.

SAKİL İNSANLAR (homo ugly)

Bunlar, toplumsal yaşama uyum sağlamada güçlük çektikleri için davranışları da genelgeçer kalıplara uymaz. Asalak / lümpen bir yaşam sürdürdüklerinden çevrelerince soyutlanırlar. Üretimde payları olmadığından ömürlerini tüketirken çevreyi de tüketirler.  

AKİL İNSANLAR (homo wise)

Bunlar, kıl insanlar arasında donanım ve yetenekleriyle öne çıkanlardır. Cukkayı 40 kilometreden görür, avantanın kokusunu 70 kilometreden alırlar. Efendinin gösterdiği minarelere kılıf hazırlamakta üstlerine yoktur. Adam suretinde ekranlarda boy gösterir, gazetelerde köşe kapmaca oynarlar. Başlıca sorunları, kendilerinden sonra gelen nesillerin bunların mezarlarına sahip çıkmayışıdır.

RAKIL İNSANLAR (homo drinker)

Bunlar, akıl suyu içtiklerinden olup bitenin farkındadırlar. Olaylara hem sınıfsal açıdan, hem de çözümlemeci bir tutumla yaklaşırlar. Bu nedenle de baskıcı yönetimlerle hiçbir zaman olumlu ilişkiler kuramazlar. Demokratik toplumlarda kendi halinde yaşayan rakıl insanlar, baskıcı toplumlarda muhalif tutum ve davranışlarıyla kötü örnek oldukları için sık sık özel mekanlarda ‘zorunlu konuk’ yapılarak toplumdan yalıtlanırlar.

ÇAKIL İNSANLAR ((homo gravel)

Bunlar, varoşlarda yaşayan ve istatistiklerde dolgu malzemesi olarak kullanılan emekçilerdir. Başlıca işleri üretim olmakla birlikte üretim ilişkileri üzerinde hiçbir zaman söz sahibi olamazlar. “Havada kuş, suda balık, toprakta karınca kadar çokturlar”, lakin örgütlenmeleri engellendiği için bir güç ögesi olan ‘çok’luklarını kendi yararlarına kullanamazlar. 

KIL İNSANLAR (homo cilium)

Bunlar, yalakalıkta sınır tanımadıklarından, mal ya da hizmet üretmedikleri halde paylaşım konusundaki iddialı tutumlarıyla nakil ve çakıl insanlardan ayrılırlar. Omurgaları son derece esnek olan kıl insanlar; muktedirin önünde, arkasında takla atarken, önlerine konulan çanağa ötekilerin yaklaşmaması için de bütün yeteneklerini kullanırlar.  

 

 
Toplam blog
: 54
: 55
Kayıt tarihi
: 18.06.16
 
 

Kaya Çetin, 1944 yılında Refahiye'de doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde, liseyi Sivas'ta okuduk..