Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '14

 
Kategori
Siyaset
 

Hafta tatil ruhsatı harçlarına yeni düzenleme

Hafta tatil ruhsatı harçlarına yeni düzenleme
 

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen hafta tatil ruhsatı harçlarına ilişkin SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu’nun girişimleri sonuç verdi.


Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen hafta tatil ruhsatı harçlarına ilişkin SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu’nun girişimleri sonuç verdi. Daha önce harçlarla ilgili düzenlemenin adil olmadığı gerekçesi ile itiraz ve müracaatlarda bulunan Tabakoğlu’nun girişimleri sonucunda harçlar yeniden düzenlenerek resmi gazetede yayımlandı. Bakanlar Kurulu’nun tüm işletmeler için belirlediği ruhsat harcı 600 lira iken yeni düzenleme sonucunda konumu ve büyüklüğüne göre işletmeler arasında harçların yeniden değerlendirilerek belirlenmesine karar verildi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yanlış hesap, nihayet Bağdat’tan döndü. 02 Ocak 2014 tarihinde büyük-küçük işletme ayırt etmeksizin harçların 600 liraya yükseltildiğini öğrendiğimde adeta şok olmuştum. Hemen o gün, bağlı olduğumuz üst kuruşular nezdinde yapmış olduğum itirazlar sonucu, adaletli harç uygulaması 18 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.  Bu çalışmamın başarıya ulaşması nedeniyle, esnaf ve sanatkârlarım adına çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yeni dönemde de, esnaf sanatkârlarımızın sıkıntılarını çözmek için elimden geleni esirgemeyeceğime, yeni projelerimizi yeni ekibimle hayata geçireceğime söz veriyorum” dedi.

 
Toplam blog
: 40
: 169
Kayıt tarihi
: 18.01.14
 
 

Silivri Haber Ajansı yöneticisi, haberci ..